Foto: Pixabay
Nema ograničenja za još začina, ukoliko ih želite dodati
Bogate blagotvornim svojstvima, srdele su dragocjeni saveznici našeg zdravlja, a zajedno s peršinom daju život vrlo laganom i vrlo ukusnom jelu.
Ispeći ih na roštilju je najbolji izbor jer na taj način ne dodajete masnoću ovoj ribi, ali i neprijanjajuća tava sa samo kapljicom ulja također je u redu.
Sastojci:
- 400 g svježih već očišćenih srdela
- 2 korice limuna
- soli po ukusu
- 50 g nasjeckanog peršina
- 1 žličica crnog papra
- 1 zdrobljen češanj češnjaka
- 2 žlice bijelog vina
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Priprema: Pripremite umak tako da pomiješate peršin, papar, češanj češnjaka i sitno naribanu koricu limuna. Također dodajte bijelo vino, limunov sok i ulje.
Pecite srdele u neprianjajućoj tavi (ili na roštilju) jednu minutu sa svake strane.
Kad ste spremni za posluživanje, ulijte malo umaka na tanjur, na vrh stavite srdele i začinite ih još umakom.
Popunite s prstohvatom soli i limunovom koricom narezanom na trakice.
najnovije
najčitanije
Nogomet
NOGOMET
U Pakoštanima se igra derbi 23. kola Prve ŽNL: Pobjednik će biti korak do titule
Hrvatska
KRONIČNA BOLEST
U Hrvatskoj živi oko 200 tisuća osoba s astmom, polovica ima poteškoća u kontroliranju svog stanja
Županija
BIOGRAD NA MORU
[FOTO] “Slovenski vikend” otvorio sezonu u Biogradu na Moru
Županija
GOSPA OD ZEČEVA
Svetkovina Gospe od Zečeva u ponedjeljak u Ninu, evo rasporeda misa
Županija
ŠTRAJK
VRTIĆ (NE)ĆE RADITI Štrajk najavljen 13. svibnja, Knez poručuje: ‘Ako im triba donit koji kolač, nek jave’
Županija
TRAGEDIJA U MORU
Đani Iglić o stradalom roniocu: ‘Bio je veliki profesionalac koji je znao sva pravila ronjenja’
Zadar
PU ZADARSKA
Zbog utrke u nedjelju pojačan promet i gužve, policija uputila preporuku vozačima
Nogomet
UGODNO IZNENAĐENJE
Delegacija srpskog nogometnog saveza posjetila Josipa Skoblara u Privlaci: ‘Ove fotografije oživljavaju sjećanja’
Zadar
SANACIJA KROŠNJI
Od ponedjeljka se zbog radova privremeno zatvara ova ulica u Zadru
Zadar & Županija
TOČKA NA I