Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Zato je ovaj jednostavni, ali genijalni trik s interneta postao pravi hit među kuharima. Njegov autor je poznati kulinarski stručnjak i pisac kuharica J. Kenji López-Alt, koji tvrdi da ključ savršene kajgane leži u škrobu.
Tajna je u malo škroba
Škrob se obično koristi kao zgušnjivač za umake, juhe i deserte, ali u ovom slučaju ima potpuno drugu ulogu. Kada se umuti s jajima prije pečenja, škrob stvara tanki zaštitni sloj koji sprječava da se proteini u jajetu prebrzo zgrušaju.
Drugim riječima, čak i ako slučajno pojačate vatru više nego što ste planirali, škrob će pomoći da jaja ostanu meka, nježna i kremasta. López-Alt je u svojem istraživanju dokazao da ova metoda daje stabilnije rezultate i sprječava “pretjerano kuhanje, što je inače glavni razlog zašto kajgana često postane suha.
Kako napraviti savršenu kajganu
-
Razmutite jaja u zdjeli (2 do 3 po osobi).
-
Dodajte malo škroba – otprilike pola žličice za svaka dva jaja.
-
Dobro umutite smjesu da se škrob potpuno sjedini.
-
Na tavi rastopite komadić maslaca i kuhajte jaja na laganoj vatri, neprestano miješajući.
Rezultat su savršeno mekana, glatka i kremasta jaja svaki put, bez rizika da postanu
najnovije
najčitanije
Nogomet
borba za sp
Italija protiv Sjeverne Irske u Bergamu
Hrvatska
predsjednik mosta
Grmoja: Volio bih da je Turudić omogućio cijeloj javnosti uvid u dokument o Matić
Hrvatska
REAKCIJA
Sindikat policije: Napad na policajca tretirati kao napad na pravni poredak
Svijet
izvješće
Milijarderi ove godine naslijedili rekordno bogatstvo
Zadar
PREGLED DANA
PET VIJESTI DANA Evo što je obilježilo četvrtak u Zadru i županiji
Crna Kronika
Nesreća
ZAVRŠEN OČEVID 26-godišnjeg radnika pregazio 19-godišnji kolega
Zadar
NE ZNA SE KRIVAC
OBRAT! Šibenski aktivist uhićen zbog sumnje da je razbio spomen-ploču sad će tužiti policiju
Zadar
Nova funkcija
Bivši župan postao savjetnik, evo gdje će raditi
Scena
ĐURĐICA BARLOVIĆ
Pjevačka ikona preminula je prije 33 godine u zadarskoj bolnici, ostavila je neizbrisiv trag
Hrvatska
UŽASNE UVREDE!