Subota, 19. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

STOLNOTENISAČ

Gaćina se oprostio od Eura u osmini finala: 'Vidimo se u Zadru i idemo do medalje!'

Autor: Portal ZL

19.10.2024. 16:15
Gaćina se oprostio od Eura u osmini finala: 'Vidimo se u Zadru i idemo do medalje!'

Foto: HSTS



I posljednji Hrvat se oprostio od Europskog prvenstva u Linzu. U osmini finala Andrej Gaćina poražen je od Nijemca Patricka Franziske s 4:1 (-8, 8, 6, 6, 5), trećeg nositelja EP-a i 12. igrača svijeta. 




Naš stolnotenisač je odlično otvorio, prvi set je osvojio s 11:8, no vodstvo nije dugo trajalo jer je Nijemac brzo izjednačio. Na tom tragu odvio se i ostatak meča, Franziska je u svakom setu do kraja susreta diktirao ritam igre, bio je baš raspoložen i imao odgovor na sve ideje hrvatskog reprezentativca. 


– Zadovoljan sam nastupom jer dva tjedna prije EP-a sam se ozlijedio. Opet je bilo riječi o staroj ozljedi, ali osjećao sam da ipak nije tako strašno kao što je znalo biti. Molio sam Boga da budem spreman za Linz, dosta sam odmarao i zaliječio nogu, a moram tu posebno zahvaliti fizioterapeutu Mislavu Mlakaru koji stvarno radi čuda. Nisam osjećao nikakve probleme s nogom. Prvi meč s Belgijcem sam bio odličan. Tu sam si rekao idem   dati sve od sebe, što je bilo više ne postoji. Jednostavno imaš barijeru u glavi nakon toliko ozljeda. Drugi meč je bio specifičan, totalno drugi ritam igre i sretan sam što sam izdržao glavom. Pogotovo nakon što sam ispustio 10:6 u šestom setu. Što se tiče meča s Franziskom dobro sam krenuo, bio agresivan, ali poslije je on bio baš odličan, imao je odgovor na svaki moj udarac. Tu sam govorio izborniku Nevenu moram preciznije, osjećao sam da me on osjeća. Svaki moj servis on kao da je znao što mu dolazi. Pričao sam nakon meča s njim i kaže  mi da ga boli noga. Znam po sebi kada imaš takve situacije, prepustiš se pa što bude, opušten si i bez očekivanja. Osjetio sam to s njim, nije uopće radio greške, možda jednu grešku u cijelom meču. Šteta, jedna lopta je bila ključna kroz cijeli susret, dobro bi otvorio flipom, on bi me sačekao, a ja nakon toga nisam mogao pritisnuti. Da sam riješio taj problem meč bi bio gust, ovako mu moram čestitati na pobjedi i igri. Na kraju svega zadovoljan sam jer sam zdrav, krećem se slobodno – kazao je Gaćina. 


Sljedeće Europsko prvenstvo bit će u Zadru 2025, ali tamo će se igrati ekipno. 




– Za mene ispunjenje sna. Vraćam se u grad di sam napravio prve korake, di sam po prvi put igrao stolni tenis s ocem i bratom u nekom podrumu na drvenom stolu. I drago mi je da je to ekipno, koje mi je draže od pojedinačnog. Nadam se što većem odazivu navijača, bit će super igrati u Zadru. Bit ćemo i zdravi i spremni za sve što nas čeka. Na prijašnjim prvenstvima malo nam je nedostajalo do medalje. Ovog puta trebat će biti malo mudriji, hrabriji. Da, trebat će i sreće, ali nju treba izazvati – kazao je te dodao:


– Vidimo se u Zadru i idemo do medalje!