Subota, 19. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

akcija policije

Od dvojice vozača u Zadru oduzeta marihuana, treći u Tinju vozio pijan

Autor: Portal ZL

19.10.2024. 10:19
Od dvojice vozača u Zadru oduzeta marihuana, treći u Tinju vozio pijan

Foto: Luka Jeličić



U Zadru u Ulici Put Pudarice policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su jučer u 15 sati zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim upravljao 22-godišnjak. Ponuđen test na prisutnost droga u organizmu, 22-godišnjak je odbio, a tijekom postupanja policijski službenici su od vozača oduzeli oko 1,20 grama marihuane.




U 17.55 sati u Zadu u Ulici Domovinskog rata policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim upravljao 28-godišnjak.


Tijekom daljnjeg postupanja vozaču je testiranjem utvrđena prisutnost droga u organizmu te je od njega oduzeto oko 1,13 grama marihuane. Također je utvrđeno da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je Rješenjem vozačka dozvola oduzeta.


Obojica vozača su uhićena i dovedena u prostorije policije, te će danas biti dovedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, uz optužne prijedloge u kojima je zatraženo njihovo zadržavanje.




Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac su u 20.50 sati u Tinju zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin.


Provedenim alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 2,22 g/kg.  Vozač je isključen iz prometa te smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.




Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozač će biti prekršajno sankcioniran.