Utorak, 1. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

TRENER ZADRA

Zoran Erlić: Hvala Primorcu, ali nogomet u Zadru nije ovo zaslužio

Autor: Šime Ćurko

30.09.2024. 19:36
Zoran Erlić: Hvala Primorcu, ali nogomet u Zadru nije ovo zaslužio

Foto: LUKA JELIČIĆ



Zoran Erlić, trener Zadra nakon trećeg remija njegove momčadi ove sezone rasplet utakmice protiv Hrvatskog viteza ocijenio je – realnim. – Uobičajena utakmica Zadra i Hrvatskog viteza. Imali smo posjed, ali nije bilo pravih prilika. To je zasluga i dobrog bloka suparnika koji je tražio, čekao i dočekao svoje prilike. Imali su penal, vodili su 1:0 i na kraju moramo biti zadovoljni. Pokušali smo u zadnjih 15, 20 minuta zamjenama vratiti se u egal. Dijelom smo to uspjeli jer nismo izgubili. Nakon našeg izjednačenja igra je bila dosta rastrgana – kaže Erlić koji se osvrnuo na to da Zadar do daljnjega ne može igrati na Stanovima.


– Hvala Primorcu što nam je omogućio igrati u Biogradu, a to što ne možemo biti domaćini na Stanovima nije samo sportsko pitanje. I novinari bi se trebali zapitati zašto je to tako, a ne samo se ismijavati s time da smo postali beskućnici i slično. Naš klub nije zaslužio ovakvu situaciju. Erlić dodaje kako on i igrači »pošteno rade svoj posao«.


– Trebamo se koncentrirati na treninge i utakmice, ali nemamo svoj mir. Stanovi su naš domaći teren, a na njemu ne možemo igrati. S obzirom na okolnosti u kojima smo se našli dobro se držimo. Pri vrhu smo ljestvice, dajemo maksimum i čestitam igračima. Nemam im što zamjeriti – zaključio je Erlić.


“Osjetila se važnost utakmice”




I za Darka Vukića, trenera Hrvatskog viteza, bila je to »klasična utakmica« Zadrana i Posedaraca.


– Osjetila se važnost utakmice, posebno možda kod nas nakon neočekivanog domaćeg poraza od Vala u prošlom kolu. S obzirom na stanje terena za obje momčadi je bilo najvažnije ne izgubiti tako da nije bilo puno rizika u igri. Budući da smo imali jedanaesterac i vodili do 87. minute ostaje žal što nismo osvojili tri boda. Županijski derbiji imaju veću draž i zanimljivost od drugih utakmica i igrači ga dočekuju s izraženim motivom, bez obzora gdje se igra – kaže Vukić i dodaje:


– Imamo kvalitetan roster, ljudi koji vode klub puno ulažu i očekujemo bodovni iskorak u sljedećim utakmicama. Nemamo izraženu ambiciju za viši rang, ali želimo biti u vrhu Treće lige.