Subota, 28. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Nakon Monaca

Zadar će ugostiti jahte koje su sinonim za luksuz i sofisticiranost

Autor: Nikolina Lucić

26.09.2024. 15:00
Zadar će ugostiti jahte koje su sinonim za luksuz i sofisticiranost

Foto: Promo

 Ugled koji Zadar već godinama ima kao savršena destinacija za ljubitelje mora i plovila samo je jedan od razloga zašto je Tin Prosenik sa svojom ekipom upravo naš grad odabrao kao savršenu lokaciju prvog “Croatia Yacht Showa”.


Iako smo na međunarodnom tržištu prepoznati kao jedna od omiljenih destinacija za jahtaše i jedriličare, kao i najveće kruzere, renome u sektoru superjahti i najluksuznijeg odmora tek moramo dobro utvrditi. Upravo će se s tim ciljem u zadarskoj Gaženici, odmah na početku listopada, okupiti svjetska jahtaška elita i predstaviti novitete za jedno od najelitnijih, ali i najzahtjevnijih tržišta.


Prestižni događaj


Ovaj prestižni događaj nudi jedinstvenu priliku da zavirite u svijet luksuza i elegancije. Iako je sajam prvenstveno usmjeren na poslovne kontakte i suradnju unutar nautičke industrije, za sve su posjetitelje pripremili i posebne atrakcije.



Zadar će odmah nakon “Monaco Yacht Showa” ugostiti jahte koje su sinonim za luksuz i sofisticiranost. Ove ploveće palače, s vrijednostima koje dosežu najam i do 500.000,00 eura tjedno, dolaze s interijerima dovedenim do savršenstva. Svaka jahta ističe se pažljivo osmišljenim detaljima, od ručno izrađenog namještaja do najmodernijih tehnologija, pružajući nezaboravno iskustvo na moru.


– Posjetitelji mogu očekivati događaj koji će okupiti najbolje iz svijeta luksuza. Uz spektakularne jahte, tu su i helikopteri, skupocjeni automobili, inovativni proizvodi i usluge vezane uz nautički sektor, prilike za poslovno povezivanje s ključnim ljudima iz industrije te brojna popratna događanja koja će dodatno obogatiti iskustvo, kazao nam je Prosenik, dodavši da je Zadar idealan domaćin ovakvom okupljanju zbog infrastrukture koju nudi, ali predstavlja i grad s odličnim spojem povijesti, prirodnih ljepota s dugom tradicijom nautičkog turizma.


Tin Prosenik


– Ova destinacija privlači one koji žele istražiti Jadran na pravi način, a pritom uživati u luksuzu. Osim toga, Zadar postaje sve važniji na globalnoj mapi nautičkih destinacija pa je ovo logičan korak u razvoju događaja ovog kalibra. Zadar Cruise Port nudi i dovoljno kapaciteta za sajam, a može podržati i njegov rast u budućnosti, dodao je Prosenik.


Nove poslovne prilike


Oko 30 je tvrtki koje djeluju kao centralni booking agenti za plovila na sajmu. One će izložiti oko 30 jahti vrijednosti oko pola milijarde eura.


– Hrvatska ima sve potrebne kapacitete i stručnjake za razvoj luksuznog jahtaškog turizma. Nee samo da ima marine i infrastrukturu, već i timove stručnjaka koji razumiju specifične zahtjeve luksuznog turizma. Naša obala i otoci savršena su kulisa za ovakav vid turizma, a domaći sektor konstantno napreduje i prilagođava se potrebama klijenata, istaknuo je Prosenik, zaključivši kako je ova manifestacija prvenstveno namijenjena stručnjacima na nautičkoj sceni, bilo da su brodograditelji ili agencije za najam plovila.


–  Naša vizija je stvoriti platformu koja će olakšati suradnju među brokerima, vlasnicima jahti i pružateljima usluga. Želimo ojačati veze unutar industrije i stvoriti nove poslovne prilike te pozicionirati Hrvatsku kao destinaciju luksuznog turizma, zaključio je Prosenik, pozvavši još jednom sve zainteresirane da ne propuste svoje poslove sklopiti upravo u Zadru na prvom “Croatia Yacht Showu”.


Sadržaj je nastao u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra.