Petak, 13. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

horoskop

Petak je 13.: Pratite svoje neobične predznake

Autor: Sanda Milinković

13.09.2024. 18:01
Petak je 13.: Pratite svoje neobične predznake

Foto: iStock/NL



Prije 1800-tih, ideja da je petak 13. nesretan nije stvarno postojala osim nekih nordijskih mitoloških i religijskih konotacija da je 13 nesretan broj. Tijekom 19. stoljeća razvija se priča o nesretnom danu iz nekoliko drama i priča diljem Europe. Nakon što se s godinama ukorijenila, ideja se proširila i u popularnu kulturu.


Istražujući pomalo prenapuhano podrijetlo vjerovanja da je današnji dan nesretan, shvaćamo da se nemamo čega bojati jer, kada je riječ o astrologiji, petak 13. je kao i svaki drugi dan.


Iskoristimo energiju da vidimo ovaj dan kao jedan od predznaka, ali ne nadolazeće propasti ili loše sreće, već predznaka koji djeluje kao mali prijateljski “poticaj” u našem životu da nas vrati na pravi put.




U nastavku doznajte na koje bi posebne znakove, danas pažnju trebali obratiti sukladno svom horoskopskom znaku.


Ovan


Jarko svjetlo


Vaš znak ili predznak na koji danas trebate paziti je jako svjetlo. Simbol pustinjaka je svjetiljka koja predstavlja prosvjetljenje, sjaj znanja u mračnom kaosu života.


Kada primijetite svjetlucavo, blještavo, blistavo svjetlo blizu sebe (bilo da je to svjetiljka, znak, sunce ili odraz u kapljici vode), budite mirni i smireni i razbistrite svoj um. Pogledajte što izlazi na površinu. Potražite samoću čim budete mogli nakon što ugledate svjetlo i mirno sjedite sa svojim mislima… pojavit će se nevjerojatan uvid!


Bik


Cimet


Znak na koji danas trebate paziti je jesenski miris cimeta, bilo da dolazi od parfema, pića, hrane, mirisa za sobu ili slučajno! Ova tarot karta inače govori o transformaciji i promjeni, često povezanoj s idejom feniksa koji se diže iz pepela, konačnog ponovnog rođenja jer su i feniksi gnijezda gradili od kore cimeta.


Dakle… kada osjetite taj miris, tada ste blizu osobe, mjesta, ideje ili situacije koja će ponuditi snažnu i trajnu promjenu u vašem životu!


Blizanac


Knjige


Značenje: znak na koji danas trebate paziti je knjiga. Budući da ste Blizanac, vjerojatno ste okruženi knjigama, ali ova će vam biti nova koja nudi neku vrstu obećanja ili duhovnog prosvjetljenja, i morate je kupiti ili naručiti!


Ono što se može pronaći u ovoj knjizi bit će vam vrlo, vrlo vrijedno. Čitanje otvara vrata


Rak


Čuperak maslačka


Znak ili predznak na koji danas trebate paziti je čuperak maslačka (bijele sitne stvari koje lebde okolo). Uočite jedan i uhvatite ga! I stisnite ga, zatvorite oči, zaželite želju i otpustite ga!


Čuperak maslačka predstavlja kozmičku propusnicu za ostvarenje sna koji vam ispunjava želju vašeg srca. Pronađite čuperak maslačka i upotrijebite ga kao manifestirajući talisman da zapalite svoj san!


Lav


Pohvale/komplimenti


Značenje: znak na koji danas trebate paziti je kompliment ili pohvala o dobro obavljenom poslu (vjerojatno na poslu ili kod kuće). Pazite na kimanje glavom i zahvalnost koja vam dolazi, a kada se to dogodi, zastanite na trenutak.


Zahvalite im što su vam zahvalili i saznajte što ih je toliko razveselilo. Izvucite lekciju iz ove zahvalnosti koju možete ponoviti ili nadograđivati ​​u budućnosti. Živite i doslovno – učite.


Djevica


Prolivena tekućina


Znak ili predznak na koji danas trebate paziti je prolivena tekućina. Može to biti šalica čaja, ispuštena vaza, lokva koja se prelijeva po cesti s pločnika. Njezina je poruka o prihvaćanju razočarenja, njegovoj obradi i zatim shvaćanju što znači da mogli doći do sljedeće prilike.


Neko novo nevjerojatno otvaranje je vrlo blizu, odmah iza ugla, ali prvo trebate ostaviti nešto nedostojno iza sebe. Vidjeti prolivenu tekućinu podsjetit će vas i potaknuti na to.


Vaga


Dijete koje se smije


Vaš znak na koji danas trebate paziti je dijete koje se smije, osobito ako se igra ili crta/izrađuje nešto u tom procesu – može biti uživo ili na TV-u ili u reklami.


Taj znak vam donosi sirovu i nefiltriranu kreativnu ideju koja bi se uz doradu i trud mogla pretvoriti u nešto čarobno. Danas će vam pasti na pamet sirovi materijal pa iskoristite taj trenutak, nekako će biti povezan s djetetom koje se smije!


Škorpion


Ljudi koji se svađaju


Vaš znak na koji danas trebate paziti je svađa između dvoje ili više ljudi; ništa nasilno ili teško, samo sitničavo. Svađa pokazuje da će vas bavljenje tuđom dramom u tom trenutku potaknuti da razmislite o vlastitoj svađi… i možda kako je želite riješiti.


Ponosni ste i vaš ego vas može spriječiti u liječenju razdora s drugima. Ali, ovo je onaj koji želite popraviti. Dakle, riješite to danas!


Strijelac


Upečatljiv obrat fraze


Predznak na koji danas trebate paziti je upečatljiv, dirljiv, nezaboravan, inspirativan obrat fraze, rime, izreke ili citata koji duboko odjekuje s vama. Zapišite to! U tarotu, ova se karta naziva “mađioničar” koji je pod vladavinom Merkura, planeta komunikacije, i on je inventivan, te izvrstan s riječima.


A riječi nas pokreću – pokreću ideje, pogađaju žicu i oslobađaju nešto iznutra. Prirodno ste kreativni i izvrstan izraz će danas u vama pokrenuti novu ideju! Pažljivo slušajte!


Jarac


Sirena


Vaš znak ili predznak na koji danas trebate paziti je glasan i invazivan zvuk sirene, bilo da se radi o požarnom alarmu, vatrogasnom vozilu ili signalu na radnom mjestu. Kada taj zvuk odjekuje za vas, pojam ili sjećanje na krizu odjeknut će u vašem umu.


Sjećanje će vas potaknuti da razmišljate o nekome koga trenutno poznajete i kome je potrebna podrška, možda se suočava s nepravdom ili nepoštenom situacijom… a vi, praktični Jarče, možete im pomoći. Dakle, učinite to!


Vodenjak


Čudno vozilo


Znak na koji danas trebate paziti je čudno vozilo (bilo da je to boja, model, staromodna relikvija ili neki kreativni izum). Vozilo se odnosi na mjesta, svrhu, smjer pa se može interpretirati kao vaša namjera za postavljanjem ciljeva i nastojanja da ih postignete.


Kad vidite čudno vozilo, možda će vam pasti na pamet da i vi koristite neortodoksan ili neobičan način da stignete tamo gdje želite! Posjetit će vas muza s čudnim planom, a vi ga morate zapisati i prespavati. Jasnoća će se pojaviti!


Riba


Sjajni novčić


Znak na koji danas trebate paziti je vrlo sjajan novčić. Možete ga podići, staviti na stol, pronaći u torbici, dobiti ga kao sitniš ili pak vidjeti ga u izlogu.


Novčić pokazuje da je današnji dan za vas velika prekretnica u području zdravlja, bogatstva, posla ili obiteljskog života.


Kad vidite novčić, približite mu se ili ga stavite u džep i nosit ćete sreću koja će vam pomoći da napravite određenu promjenu. Danas je dan da okrenete novi list, piše Metro.