Srijeda, 11. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

MISIJE DR KONGO ZaDar

Veliki humanitarni koncert duhovne glazbe u Zadru! 'Time ovoj djeci dajemo nadu u bolje sutra...'

11.09.2024. 11:06
Veliki humanitarni koncert duhovne glazbe u Zadru! 'Time ovoj djeci dajemo nadu u bolje sutra...'

Veliki humanitarni koncert duhovne glazbe pod nazivom „MISIJE DR KONGO ZaDar“ će se održati u petak 18. listopada 2024. godine u 20 sati u Velikoj dvorani Krešimira Ćosića, ŠC Višnjik.


-Ovaj poseban događaj posvećen je ne samo slavljenju božanske glazbe, već i plemenitom cilju – prikupljanju sredstava za naše školske sestre franjevke Splitske provincije koje su, vođene Duhom Svetim, prije pola stoljeća krenule u DR Kongo, tadašnji Zair. Ondje su zatekle neizrecivu bijedu izgladnjelog naroda koji nije poznavao nikakvu kulturu; siromaštvo koje se teško može opisati. Uz puno molitve, ljubavi i žara pristupile su tom narodu nastojeći ublažiti njegovu bijedu.


Učeći lokalni jezik i običaje polako su započele s poučavanjem, a to je često značilo svakodnevno pješačiti i 10-15 km kako bi se širila Radosna vijest. Istovremeno, nebrojeni dobročinitelji pomagali su svojim molitvama i velikodušnim prilozima te tako spašavali ljudske živote, omogućavali školovanje i liječenje. Svojom požrtvovnošću i ljubavlju sestre su stekle veliko povjerenje i ugled u narodu. Danas naša Misija u Kongu broji šest sestara Hrvatica i čak četrdeset sestara Kongoanki koje, uz Božju pomoć, nastavljaju ovo plemenito djelo.


Pod svodom naše dvorane Krešimira Ćosića odzvanjat će prekrasne melodije koje će dotaknuti vaša srca. Sva prikupljena sredstva bit će usmjerena prema kongoanskoj djeci i našim sestrama franjevkama kako bi se što više djece školovalo i dobilo barem jedan dnevni obrok. Time ovoj djeci dajemo nadu u bolje sutra, vjeru u ljude i Božju dobrotu koju im na ovaj način svjedočimo. Pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija, vaša prisutnost i doprinos učinit će razliku, donoseći svjetlo i nadu u živote onih kojima je potrebna podrška. Radujemo se vašem dolasku Na humanitarnom koncertu nastupit će poznata imena hrvatske duhovne glazbe: Emanuel, Amorose, fra Marin Karačić, sestre Halužan, Marina Matošević i Ivan Vidović – Eyevan, stoji u priopćenju organizatora.


*Ulaznice su dostupne u sustavu Eventima na linku: https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/veliki-humanitarni-koncert-at-zadar-sportski-centar-visnjik-velika-dvorana-kresimira-cosica-650129/event.html.