Nedjelja, 8. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

UHITILI GA

Divljao u autobusu, a onda napao i policajce

Autor: Šarlota Brnčić

08.09.2024. 14:10
Divljao u autobusu, a onda napao i policajce

Foto: Ilustracija



Oko 20 sati policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s ispostavom Vrpolje zaprimili su dojavu od vozača autobusa kako se u autobusu koji je došao od smjera Zagreba nalazi jedan putnik koji pravi probleme te narušava mir ostalih putnika.


Dolaskom policijskih službenika na autobusni kolodvor Slavonski Brod, oni su zatražili na uvid osobnu iskaznicu od osobe koja je prethodno narušavala javni red i mir, da bi potom 21-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine odbio dati na uvid osobnu iskaznicu.


Prilikom postupanja policijskih službenika 21-godišnjak je počeo s vikom i galamom uz prijetnje policijskim službenicima, te se oglušio na izdane naredbe policajaca da se smiri, zbog čega su policijski službenici radi uspostavljanja narušenog javnog reda i mira uporabili sredstva prisile, kojom prilikom su dva policijska službenika lakše ozlijeđena.




Policijski službenici su 21-godišnjaka uhitili i priveli u prostorije policije, dok je izvršenim alkotestiranjem utvrđeno da je isti pod utjecajem alkohola od 1,65 promila.


Policijski službenici protiv osumnjičenoga podnose kaznenu prijavu za kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi i optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.