Nedjelja, 1. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

važni savjeti

Jeste li znali? Šminku možete koristiti na razne načine

Autor: Mija Dropuljić

30.08.2024. 17:44
Jeste li znali? Šminku možete koristiti na razne načine

Foto: iStock/NL



Iako klasična aplikacija definitivno funkcionira, postoji toliko mnogo različitih načina korištenja rumenila koji mogu poboljšati vaš izgled.


Na primjer, mali dodir rumenila na nosu stvara prirodno, mladenačko rumenilo, a rumenilo možete koristiti kao prozirno sjenilo ili čak ruž za usne.


Trend u bojama jagode


Trend šminke u boji jagode odnosi se na prihvaćanje slatke, ružičasto-crvene nijanse i njezino korištenje u cijelom makeup izgledu.




Odaberite željenu nijansu kremastog rumenila i dodajte nijansu boje na svoje oči, usne, nos i jagodice na obrazima kako biste postigli romantičan monokromatski izgled.


Jednostavno nanesite rumenilo izravno na jagodice obraza i vršcima prstiju ga pomiješajte prema van, stvarajući prirodan izgled. Ponovite postupak za oči i usne.


Konturiranje rumenilom


Jedan od načina da obrazima date suptilno isklesan i podignut izgled je fokusiranje rumenila na vanjski i gornji dio obraza.


Ponekad izgubimo volumen u jagodicama na obrazima, a nanošenje rumenila na njih može samo naglasiti manjak. Umjesto toga, nanesite svoje rumenilo malo više prema sljepoočnici i to će podići čitav make up look.


Rumenilo na nosu


Nanošenje rumenila na vrh nosa možda zvuči čudno, ali djeluje sjajno. Kada razmišljate o područjima koja vaše lice prirodno crveni, vaš nos definitivno dolazi na popis, zar ne?


Nanošenje samo laganog sloja rumenila na nosu stvara mladenački, prirodno osunčani efekt.


Rumenilo u prahu je obično najbolje za ovo jer omogućuje najslabiji nanos, ali lagana ruka i kremasto rumenilo također mogu poslužiti.


Neočekivane boje rumenila


Ne morate uvijek nanositi rumenilo unutar obitelji ružičastih ili crvenih boja. Izađite iz svoje zone udobnosti isprobavanjem rumenila u odvažnoj nijansi s kojom još niste eksperimentirali.


Na primjer, rumenila boje šljive i lavande koja su iznenađujuće prekrasna na mnoštvu tonova kože, te rumenila s narančastim tonom mogu dovesti do pravog “vau!” trenutka šminkanja.


Žuta je još jedna nijansa koju treba uzeti u obzir, iako ju je malo teže skinuti.


Ružičasto rumenilo u prahu kao sjenilo


Mala količina ružičastog rumenila nanesena na kapke upotpunjava osobe s plavim, smeđim, zelenim i očima boje lješnjaka.


Počnite s bazom boje šampanjca, a zatim nanesite ružičastu boju na pregibe oko očiju.