Petak, 30. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

UHIĆEN JE!

Uhićen zbog prometnih prekršaja i kazneno prijavljen zbog provala u kuće u Tribnju i Kruševu!

Autor: Portal ZL

29.08.2024. 10:46
Uhićen zbog prometnih prekršaja i kazneno prijavljen zbog provala u kuće u Tribnju i Kruševu!

Foto: Adam VIDAS



Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac u kontroli prometa jučer 28. kolovoza u 11.39 sati u Kruševu pokušali su zaustaviti automobil zagrebačkih registarskih oznaka. Vozač se oglušio na izdane naredbe te nastavio ubrzanu vožnju. Ubrzo je zaustavljen, a daljnjom kontrolom 46-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao vozilom utvrđeno je kako vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje i bez korištenja sigurnosnog pojasa.


Muškarac je uhićen te doveden u prostorije policije gdje mu je testiranjem utvrđena prisutnost opojnih droga u organizmu. Zbog sumnje u druga kažnjiva ponašanja, u prostorijama policije nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje te ga se sumnjiči da je 22. kolovoza ove godine u Tribnju provalio u dvije vikend kuće.


Iz vikend kuće koju koristi strani državljanin otuđio je nekoliko tisuća eura dok je iz vikend kuće koju koristi hrvatska državljanka otuđio nekoliko stotina eura. Također ga se sumnjiči da je u travnju ove godine u Kruševu, iz kuće 67-godišnjaka otuđio zlatni nakit vrijednosti nekoliko tisuća eura. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 46-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru zbog dva kaznena djela Teška krađa i jednog kaznenog djela Krađa. Zbog počinjenih prometnih prekršaja, 46-godišnjak će danas uz optužni prijedlog biti doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.