Utorak, 20. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

autohtoni proizvodi

U Posedarju i Novigradu sajam "Egzotičnim uzgojem protiv klimatskih promjena"

Autor: Portal ZL

20.08.2024. 13:23
U Posedarju i Novigradu sajam

Foto: LAG Bura



Posedarje i Novigrad 21. i 22. kolovoza od 19 sati organiziraju zanimljiv sajam. Organizatori sajma LAG Bura, TZ Novigradsko more i Exotic King d.o.o. Vas pozivaju da i otkrijete kako “Egzotičnim uzgojem protiv klimatskih promjena” možemo zajedno napraviti razliku. Na sajmu će biti i predstavljeni i domaći autohtoni proizvodi te ekološko egzotično voće uzgojeno u Hrvatskoj.


Pokrovitelji sajma su Europska Unija, Zadarska županija, općine Novigrad, Posedarje, i Poličnik. Ne propustite priliku da degustirate, naučite i podržite održive načine uzgoja koji mogu pomoći u borbi protiv klimatskih promjena.


Exotic King će predstaviti prednosti i mogućnosti uzgoja ekološkog egzotičnog voća i povrća na našem području prema EIP principu na poticanje konkurentne i održive poljoprivrede koje ‘postiže više i bolje za manje’.




Posebnost je što mi nemamo bolesti i insekte koji se susreću u tropskim klimama pa se biljke jednostavno mogu uzgajati i to ne samo kao egzotično voće već i kao ekološko, što je dodatna prednost na tržištu te će također pokazati na svom uspješnom primjeru umrežavanja kooperanata kako se zajedničkom suradnjom i umrežavanjem proizvodi ekološkog i global G.A.P certifikata mogu plasirati na vanjska tržišta


Na sajmu ćete imati priliku za besplatnu degustaciju piva od indijanske banane i afričke šljive. Imati ćete priliku sudjelovati i u radionici oslikavanja platnenih torbi paint&wine. U 21 h nastupa klapa Donat.