Utorak, 30. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Stolni tenis

Gaćina pobjedom otvorio Olimpijske igre

Autor: Alen Plahinek

29.07.2024. 12:06
Gaćina pobjedom otvorio Olimpijske igre

Foto: Kim Hong-Ji/REUTERS



Zadarski stolnotenisač Andrej Gaćina pobjedom 4:1 u setovima (11:8, 10:12, 11:8, 12:10, 11:5) otvorio je svoj nastup u pojedinačnom turniru na Olimpijskim igrama. Iskusnom Zadraninu prva prepreka bio je Ovidiu Ionescu, 45. igrač svijeta, koji je bio manji favorit u tom susretu zbog boljeg rankinga na svjetskoj ljestvici, međutim Rumunj je pružio samo dobar otpor.


Sjajno je startao Gaćina, s četiri vezana poena u prvom setu, međutim Rumunj se vraća i drži neizvjesnost do 8:7. Nakon toga Zadranin ponovno veže četiri poena i osvaja prvi set. Rezultatski egal Rumunj vraća u drugom setu vrhunskom završnicom. Imao je Gaćina 10:8, no četiri poena ovog puta “izvlači” Ionescu.


Treći set prošao je u znaku “serija”. Obojica igrača radila su serije po 3:0, ali ona ključna od 8:8 do 11:8 pripada Zadraninu. Ono što je izgubio u drugom, Gaćina je izvukao u četvrtom. Ionescu je ušao u završnicu četvrte dionice s 10:7, ali Zadranin s pet uzastopnih poena osvaja set.




U posljednjem setu pak je Rumunj držao rezultat samo do 5:3, nakon čega Gaćina ubacuje u višu brzinu, uzima sljedećih osam poena i osigurava sljedeću fazu natjecanja. Tamo ga čeka ekstremno težak izazov u vidu osmog igrača svijeta Tajpejca Lin Yun-Jua.