Najbolja hrvatska tenisačica  Donna Vekić otvorila je nastup na svojim drugim Olimpijskim igrama pobjedom u prvom kolu protiv Talijanke Lucie Bronzetti. Vekić (WTA-21.) je slavila sa 6-2, 7-5 nakon sat i 40 minuta igre protiv Talijanke koja je 67. na WTA ljestvici, uz pet propuštenih meč-lopti.


Prvi je set hrvatska tenisačica otvorila breakom, ali je Talijanka vratila servis za 2-2. Nakon toga je Vekić oduzela talijanskoj tenisačici servis još dva puta za vodstvo 1-0 u setovima.U drugom setu Bronzetti je oduzela servis hrvatskoj tenisačici za 3-1, ali je Vekić odmah vratila servis i oduzela ga još jednom suparnici i povela 4-3. Nakon toga je Vekić dobila i svoj servis za vodstvo 5-3.  Vekić je na servisu Talijanke imala dvije meč lopte, ali ih je propustila, a onda je svom servisu propustila tri meč lopte i dopustila Talijanki da joj oduzme servis i izjednači na 5-5.




No, Vekić u sljedećem gemu oduzima servis Bronzetti, a nakon toga dobiva i svoj servis i s osam poena zaredom privodi meč na kraju u svoju korist.
“Nisam očekivala da ću tako dobro igrati. Bila sam spremna na veliku borbu i drago mi je da sam uspjela završiti u dva seta. Ona voli igrati na zemlji i stvarno sam očekivala puno, puno teži meč. Nisam bila nervozna ni nakon pet propuštenih meč lopti, dobila sam nakraju osam poena zaredom i pobijedila. Ovo je ipak podloga koja mi najmanje odgovara, a premalo je vremena prošlo od polufinala Wimbledona. Gležanj me malo muči, a i neke druge stvari, ali najbitnija je pobjeda”, kazala je Dona, koja je u meču imala dva asa i 44 posto prvoga servisa u drugom setu, kada joj je zapravo servis uskratio puno laganiji završetak meča.


Ovo je bio drugi međusobni susret Vekić i Bronzetti i druga pobjeda hrvatske tenisačice koju u drugom kolu čeka Kanađanka Bianca Andreescu, 171. na WTA ljestvici, s kojom do sada nije igrala.


“Nisam nikad igrala s Andreescu tako da ne znam što mogu očekivati. Ovo su ipak Olimpijske igre, igram za Hrvatsku, pa je tu malo više nervoze. Bit će sigurno sigurno težak meč, a ovo danas me ohrabrilo”.


Donna će igrati i u mješovitom paru s Matom Pavićem.


“Nismo nikad ja i Mate igrali parove. On odlično parove, ja nisam ni toliko dobra kao on, ali gledajte, dat ću sve od sebe. Imam dobar servis, mogu dobro reternirati, tako da ja ću držati svoje najbolje što znam i vjerujem da ćemo dobro igrati”, kazala je Donna.


Danas na teren u Parizu izlazi i Petra Martić koja igra protiv Španjolke Cristine Bucse.