Nedjelja, 28. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

36 C°

POLICIJA U AKCIJI

Tijekom vikenda policija kaznila više vozača zbog alkohola diljem županije

Autor: Portal ZL

28.07.2024. 10:15
Tijekom vikenda policija kaznila više vozača zbog alkohola diljem županije

Foto: PU ZADARSKA

Tijekom vikend policija je aktivno kontrolirala promet diljem županije. Tako su u nedjelju rano ujutro kaznili više vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola.




U Biogradu na Moru, policija je zaustavila dvojicu vozača. Prvi je zaustavljen 30-godišnjak nešto prije pet ujutro s 1,43 promila alkohola u krvi te je isključen iz prometa, a slijedi mu optužni prijedlog. Samo pet minuta kasnije, policija je zaustavila 23-godišnjaka koji je odbio testiranje na alkohol i droge. Zbog toga je uhićen i bit će priveden na Općinski sud u Zadru.


U Zadru, u Ulici kralja Dmitra Zvonimira, u dva sata je zaustavljena i iz prometa isključena 36-godišnja vozačica s 1,1 promilom alkohola u krvi. U Zagrebačkoj ulici, 83-godišnji vozač isključen je iz prometa jer je imao 0,79 promila alkohola.


Na Putu Murvice u Zadru, u četiri sata, iz prometa je isključen 20-godišnji vozač s 1,05 promila alkohola u krvi. U Ulici Ante Starčevića, 32-godišnja vozačica isključena je iz prometa s 1,36 promila alkohola.




U Gornjem Karinu, oko 2:45 sati, 39-godišnji vozač je isključen iz prometa s 0,97 promila alkohola u krvi.


Svim vozačima slijedi optužni prijedlog te su svi vozači u autima zadarskih registarskih oznaka.


Policija je dan ranije oko 19 sati, također u kontroli prometa zaustavila vozilo iz kojeg im je 47-godišnji suvozač isporučio 5 grama marihuane.


Posla je imala i pomorska policija koja je jučer tijekom dana zaustavila i naplatila devet kazni za nepropisno glisiranje.