Petak, 19. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

WINE ENO GASTRO FESTIVAL

U Privlaci će se održati 3. Wine Eno Gastro festival, evo što vas čeka

Autor: Portal ZL

18.07.2024. 11:41
U Privlaci će se održati 3. Wine Eno Gastro festival, evo što vas čeka

Foto: Davor Strenja/TZO Privlaka



Privlaka je spremna za još jedan Wine Eno Gastro festival koji će i ove godine odati počast bogatoj vinarskoj tradiciji i kulturi toga kraja. Treće izdanje ovog festivala održat će se u privlačkoj luci Stari porat u petak, 19. srpnja s početkom u 21 sat.




Sad već prepoznata turistička manifestacija obećava da će biti ugodan događaj, kako za lokalno stanovništvo tako i za turiste, uz bogat izbor regionalnih vina, dobru zabavu i ugodna kulinarska iskustva. Za glazbenu atmosferu, pobrinut će se Četiri tenora te grupa Vista.


– Oduševljeni smo što možemo pozvati ljubitelje vina i ljubitelje kulture da nam se pridruže u Privlaci na ovoj fešti od domaće hrane i pića, kazala je Iva Zorić Sarađen, direktorica Turističke zajednice Općine Privlaka i napomenula kako će manifestaciji, uz vinare, prisustvovati i svoje proizvode izložiti brojni OPG-ovci.


– Potaknuti velikim brojem vinara u Privlaci, koji su ujedno pobjednici na već poznatim vinskim događanjima, ali i činjenicom da je prvi spomen Privlake vezan upravo uz vinovu lozu, odlučili smo prezentirati našim gostima kako privlačka vina, tako i ona sa cijelog područja zadarske županije. Osim vinara na manifestaciji će prisustvovati i ostali OPG-ovi sa zadarskog područja, a imat ćemo ukupno dvadeset izlagača. Festival je prilika da naši gosti isprobaju posebne okuse domaćih vina, našu odličnu gastronomsku ponudu te da uživaju u našem gostoprimstvu, rekla je Zorić Sarađen.




Uronite u izuzetan svijet zadarskih vina dok kušate široku lepezu crnih, bijelih i tradicionalnih domaćih dalmatinskih vina, od kojih su svako s ljubavlju izradili strastveni vinari. Nadopuna vinima bit će izbor ukusnih hrvatskih jela, pripremljenih od strane lokalnih kuhara koristeći najsvježije domaće proizvode. Od slanih užitaka do slatkih slastica – gastronomska ponuda bit će pravi užitak. Prije početka programa, u 19 sati na plaži pokraj luke Stari porat održat će se “Paint and Wine”, likovna radionica na kojoj će posjetitelji, uz kist i platno moći uživati i u lokalnim privlačkim vinima.


Organizatori događaja su Turistička zajednica Općine Privlaka, Općina Privlaka i komunalno poduzeće Artić.