Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

37 C°

PU ZADARSKA

Tri vozača u Zadru odbila test na droge, od dvojice je oduzeta i marihuana!

Autor: Portal ZL

16.07.2024. 10:18
Tri vozača u Zadru odbila test na droge, od dvojice je oduzeta i marihuana!

Foto: ILUSTRACIJA/Tomislav Miletic/PIXSELL



U nadzoru prometa u Zadru, noćas su policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili tri vozača, sva trojica su odbili testiranje na prisutnost droga u organizmu, a od dvojice je oduzeta i marihuana.




U 22 sata u Ulici Put Petrića zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Srbije koji je odbio test na droge, a od njega je oduzeto oko 2,59 grama marihuane. U 02 sata u Ulici Hrvatskog sabora zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 23-godišnji hrvatski državljanin prije stjecanja prava na upravljanje. Testiranje na droge je odbio, a od njega je daljnjim postupanjem oduzeto oko 0,4 grama marihuane i oko 3,6 grama hašiša. Obojica vozača su uhićena i dovedena u prostorije policije te će danas biti dovedena na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru uz optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.


Također, u 03.25 sati u Ulici Put Nina policijski službenici zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Srbije. Vozač je odbio ponuđeno testiranje na droge. Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozač će zbog počinjenog prometnog prekršaja danas bit doveden na nadležni sud. Zakonske odredbe.


Upravljanje pod utjecajem droga težak prekršaj


Policija podsjeća da je upravljanje vozilom pod utjecajem droga težak prekršaj, za koji je propisana novčana kazna od 1.320 do 2.650 eura ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana. Vozaču se također izriče i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima od tri do 12 mjeseci te šest negativnih bodova. Kažnjivo je i odbijanje vozača koji sudjeluju u prometu da se podvrgnu ispitivanju prisutnosti u organizmu droga ili lijekova ili liječničkom pregledu, odnosno uzimanju krvi ili krvi i urina, i to novčanom kaznom od 1.320 do 2.650 eura.




I u ovom slučaju izriče se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima i šest negativnih bodova. Policija poziva sve vozače da vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti u prometu te da ne upravljaju vozilima ako su konzumirali droge, lijekove ili alkohol.