Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

optimistični

Rukometaši uskoro počinju sa završnim pripremama za Olimpijske igre

Autor: Igor Duvnjak

12.07.2024. 08:43
Rukometaši uskoro počinju sa završnim pripremama za Olimpijske igre

Foto: Sergej Dreschler/NL



Dok su uokolo diljem Opatije kupačice i kupači hrlili na plaže, najbolji hrvatski rukometaši su se krenuli kupati »u znoju lica svog«. Izbornik Dagur Sigurdsson, njegov asistent Denis Špoljarić, tim menadžer Ivica Maraš te trener vratara Riječanin Valter Matošević, svi su složno, kao jedan, s reprezentativcima u svojoj bazi u hotelu Ambasador krenuli ususret velikom cilju, počeli su završne pripreme za Olimpijske igre u Parizu.


Zadovoljan i ponosan što reprezentacija ispod Učke ide prema olimpijskim krugovima je Boris Konjuh, član Upravnog odbora HRS-a, stalno pri ruci, više nego dobar domaćin reprezentaciji.


– Sretan sam što smo doma, što smo mi Riječani dočekali naše reprezentativce, također i što su Riječani među njima – kaže Boris Konjuh, poslovično optimist




– Uvjeren sam da ćemo na Igrama osvojiti medalju. Igrači su oprezni u najavama, ali ja ću izletjeti.


Kada vidim kako je homogena ova reprezentacija, uvjeren sam da će odličje biti naše. Čak i ono najsjajnije, ali da ne budem prebahat.


Moj je optimizam vječit, tako će biti dok sam živ, dok krv kola mojim venama. Vidjevši entuzijazam igrača, možemo očekivati velike stvari.


Svi segmenti u rukometnoj momčadi su bitni, ne treba posebno naglašavati kolika je uloga vratara o kojima vodi brigu Valter Matošević.


– Mislim da imamo stabilan vratarski par Kuzmanović – Mandić. Tu smo dodali još Meštrića, koji je imao dobru sezonu u Poljskoj – kaže slavni Valter, najtrofejniji riječki sportaš, koji u bogatoj kolekciji, uz svjetsko, ima i dva olimpijska zlata.


– Očekujem da će oni odraditi svoje. Od ekipe se nadam onome najboljem, vjerujem da možemo ostvariti dobar rezultat, odigrati dobro i ući u borbu za medalju.


No, na ovako velikim natjecanjima treba i malo sreće, nadam se da će nas ona pomaziti i da ćemo biti konkurentni »top 5« ekipama. Naša skupina je teška i zahtjevna, ali vjerujem u našu snagu.


Ekipa, njih 19, od kojih će u Pariz otputovati 17 igrača, trenirat će u Opatiji do 22. srpnja, a 17. srpnja odigrat će i pripremnu utakmicu s Francuskom u Chartresu.