Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Ljetni mercato

Selmir Mahmutović stigao na Stanove, Marko Zebić otišao iz Posedarja

Autor: Šime Ćurko

11.07.2024. 09:30
Selmir Mahmutović stigao na Stanove, Marko Zebić otišao iz Posedarja

Foto: Luka Jeličić



Napadač Selmir Mahmutović (31) prvo je pojačanje nogometaša Zadra za novu sezonu u Trećoj NL Jug. Prošle sezone u dresu Marsonije iz Slavonskog Broda Mahmutović je s 14 golova bio četvrti strijelac Druge NL, natjecanja koje Zadar nije uspio izboriti ni u trećem pokušaju. Mahmutović je dres Marsonije nosio posljednje dvije i pol sezone.


– Čast i zadovoljstvo mi je što ću obući dres još jednog velikog kluba u Hrvatskoj. Nadam se da ću pomoći u ostvarivanju klupskih ciljeva u novoj sezoni – napisao je na Facebooku Mahmutović, koji je rođen u Tešnju (Bosna i Hercegovina). U karijeri je promijenio nekoliko klubova u BiH, a bio je i član Crikvenice te češkog Pribrama.


Za sada su Zadar napustila trojica igrača, Tin Jukić-Peladić i Antonio Jakir, koji su pojačali Solin, na čiju je klupu sjeo Marin Oršulić, lanjski trener momčadi sa Stanova. Otišao je i Anđelo Kordić, koji je prešao u Segestu.


Pojačanje Solina




Marko Zebić (2005.) novi je igrač Solina. Mladi veznjak/branič imao je uspješnu prošlu sezonu u dresu Hrvatskog viteza u Trećoj NL Jug, za koji je upisao 24 ligaška i tri nastupa u Županijskom kupu. Zebićeve igre nisu prošle nezapaženo kod Marina Oršulića, novog trenera Solina, člana Druge NL. Zebić, sin nekadašnjeg igrača i trenera Zadra Dalibora Zebića, prošao je mlađe uzraste NK-a i HNK-a Zadra, da bi nakon završetka juniorskog staža otišao u Hrvatski vitez. Za njega je nedavno Josip Butić, zadarski trener, izjavio kako je »jedan od najboljih mladih igrača u Dalmaciji«. Očito nije samo Butić takvog mišljenja..