Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

serija krađa

Ulazile u zgrade i obijale stanove

Autor: Šarlota Brnčić

10.07.2024. 08:35
Ulazile u zgrade i obijale stanove

Foto: Ilustracija/NL



Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjom hrvatskom državljankom i 25-godišnjom državljankom Talijanske Republike zbog sumnje da su počinile osam kaznenih djela Teška krađa provaljivanjem na zagrebačkom području, od čega dvije u pokušaju.


Sumnja se da su osumnjičene, u razdoblju od 26. siječnja do 1. srpnja 2024., s namjerom da oduzmu tuđu pokretnu stvar s ciljem da ju protupravno prisvoje, prema prethodnom zajedničkom dogovoru, dolazile do stambenih zgrada na području grada Zagreba.


U jutarnjim ili popodnevnim satima, sumnja se, zajedno bi ulazile u stambene zgrade, a potom prikladnim alatom obijale ulazna vrata stanova na području Medveščaka, Centra i Trnja.




Sumnja se da su, nakon ulaska u stanove, ispremetale stvari i iz ukupno šest stanova otuđile novac i nakit.


Na još dvama stanovima, sumnja se, prikladnim su alatom obile cilindar brave na ulaznim vratima, no u jedan od njih nisu uspjele ući dok su u jedan ušle, ispremetale stvari, ali ništa nisu otuđile.


Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 25.000 eura.


Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičene su u zakonskom roku predane pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.


Ujedno, kriminalističko istraživanje, u suradnji Policijske uprave zagrebačke s Policijskom upravom primorsko-goranskom, se nastavlja zbog sumnje u počinjenje nekoliko kaznenih djela Teških krađa provaljivanjem u stanove, ne samo na području Zagreba, već i na području Policijske uprave primorsko-goranske.