![Imamo jednostavan recept za zeleni umak koji daje originalan okus jelima](https://zadarskilist.novilist.hr/wp-content/uploads/2024/06/zeleni-umak-1.jpg)
Foto: Pexels
Izvrstan je za posluživanje i jednostavno namazan na bruschette, a podrijetlom je iz pijemontske tradicije.
Sastojci:
- 100 g peršina
- 2 slana inćuna
- 1 tvrdo kuhano jaje
- 70 ml octa
- 2 režnja češnjaka
- 25 g starog kruha
Priprema: Inćune odsolite pod mlazom vode, a zatim kruh narežite na male komadiće i ostavite da omekša u octu.
Peršin sitno nasjeckati i staviti u mikser zajedno sa inćunima, češnjakom, jajetom i sada već omekšalim starim kruhom.
Kruh prethodno treba ocijediti kako bi se uklonio višak octa.
najnovije
najčitanije
Zadar
PROMOCIJA MATURANATA
[FOTO] Održana svečana promocija maturanata Medicinske škole: ‘Ovo je kraj jednog poglavlja…’
Zadar
SIMBOL ARBANASA
META VANDALA Fontani u Arbanasima zbog krađe kamena prijeti urušavanje!
Hrvatska
OGROMNE ŠTETE
VIDEO Superćelijsko nevrijeme s tučom poharalo dobar dio Hrvatske. Najstrašniji prizori stižu iz Slavonije
Zadar
Erol Gaši
Zadranin kandidat za Predsjedništvo SDP-a: ‘U prošlosti smo u više navrata imali šalabahter demokraciju’
Nogomet
MLS liga
Leo Messi predvodit će MLS All-Star momčad protiv odabrane momčadi meksičke lige
Zadar
IRIS PAVIĆ TUMPA ODLAZI
Bilosnić: Na natječaj za ravnatelja Kazališta lutaka javila se Maja Šimić. Šimić: Nisam se stigla javiti!
Županija
na nekoliko sati
U srijedu bez vode pet mjesta u zadarskom zaleđu
Crna Kronika
POŽAR
Požar na suhom vezu u Biogradu, oštećeno je nekoliko plovila
Scena
'FER IGRA'
VRUĆI VIDEOSPOT! Ava Karabatić predstavila duet sa zadarskim pjevačem, spot sniman u Zadru
Hrvatska
PROMJENA VREMENA