Nedjelja, 6. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

"KAO PTICA LET"

Detour na novom letu prema sedmom albumu

Autor: P. N.

28.05.2024. 13:39
Detour na novom letu prema sedmom albumu

Foto: Luka Nižetić



“Kao ptica let, moje misli putuju tamo gdje si ti, da te noću čuvaju…” stihovi su kojim Detour započinje svoj novi let, novo putovanje u nove materijale. Prvi singl „Kao ptica let“ s njihovog nadolazećeg  sedmog albuma, na prvu osvaja i uho i srce.


Tekstom posebno emotivni, ali ritmom ljetno razigrani Detour još jednom pokazuju zašto su miljenici urbane publike.


Autor pjesme i frontman benda Nenad Borgudan iskreno kaže kako mu je teško pričati o svojoj glazbi i kako je najsretniji kada slušatelji sami daju interpretaciju Detourovih pjesama.




„Toliko smo uživali raditi na našem posljednjem albumu Master Blaster, ali s jednakim smo se veseljem upustili i u ovo novo poglavlje. Ispred nas je „Kao ptica let“ avantura u jedan drugačiji zvuk, ali opet, čini mi se, ovako subjektivno, prepoznatljiv Detouru.



Pjesma govori o uspomenama od kojih smo satkani i o tome da sve što je nestalo i prestalo živjeti i dalje postoji dokle god se mi toga sjećamo“, Kaže nam Nenad Borgudan koji je redateljsku palicu za vizualizaciju spota predao Radoslavu Jovanoviću Gonzu.


„Spot stiže uskoro, a Gonzo, kao naš provjereni partner savršeno razumije viziju pjesme“, rekao nam je Nenad i otkrio da bi spot za pjesmu mogli vidjeti već sredinom lipnja.


Ljetni hit omiljenog zagrebačkog benda priča emotivnu ljubavnu priču i u klasičnom detourovskoj maniri donosi dozu pozitive i optimizma:


„Gdje god da odeš ljubavi I more da nas razdvoji. Nije to ništa, ja sjećam se I pamtim da ne prestane…“


I u pravu je Borgudan kada kaže da njegovi stihove najbolje pričaju Detourovu priču jer tako je teško već na prvu ne zaljubiti se u njegove zarazne stofe i melodiju.


A osim što će novi hit singl Detoura odjekivati radijskim eterom i osvojiti digitalne servise bend ćete ovo ljeto moći poslušati i diljem regije. Tako ih nakon rasprodanog Beograda očekuju koncerti u Zagrebu, Prijedoru, Podgorici, Dubrovniku, Stari Gradu na Hvaru, Matuljima, Rapcu i brojnim drugim gradovima.