Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

središte Ravnih kotara

Blagdanski Benkovac pun zabave, darova i tradicionalnih događanja

Autor: Đurđa Baljak

09.12.2023. 13:56
Blagdanski Benkovac pun zabave, darova i tradicionalnih događanja

Foto: Grad Benkovac



U razdoblju od 22. prosinca do 1. siječnja 2024., grad Benkovac će biti u blagdanskoj atmosferi zahvaljujući Adventu, manifestaciji koja će se održavati na Trgu domovinske zahvalnosti. Svaki dan donosit će raznolike prigodne i zabavne programe koji obećavaju nezaboravnu završnicu godine ispunjenu glazbom i tradicijom. Organizacija ovog Adventa rezultat je suradnje Grada Benkovca, Udruge studenata BIK, Moto kluba BIK, Turističke zajednice Ravnih kotara, Radio Benkovca, Klape Asseria, Kulturno-umjetničkog društva »Branimir« Benkovac i Udruge DJ-eva i autora elektronske glazbe Ritam.


Svečano otvaranje Adventa u Benkovcu predviđeno je za 22. prosinca, dok će Božićni sajam 23. prosinca u 11 sati ponuditi mirise tradicionalne božićne fritulijade, a od 21:00 sat posjetitelji će moći uživati u koncertu Grše. Radost će se nastaviti na Badnjak, kada će se unutar Božićnog sajma u 10 sati održati tradicionalna podjela bakalara, uz posebno veselje najmlađih prilikom dolaska Djeda Božićnjaka i moto Mrazova iz MK Bikovi, koji će im darivati prigodne poklone.


Dan nakon Božića, 26. prosinca, na blagdan Svetog Stjepana, Benkovčani će imati priliku uživati u koncertu popularne glazbene skupine Daleka obala od 21 sat, dok je 29. prosinca rezerviran za Božićni koncert klapa u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u 19 sati.




Tri talentirana DJ-a, DJ Triton, DJ Cjohn i DJ Lana, svojom će glazbom 31. prosinca zabavljati Benkovačane i Benkovčanke na dočeku Nove godine. Svi oni koji žele doživjeti jedinstvenu atmosferu šarmantnog središta Ravnih kotara tijekom adventskog slavlja ili dočekati Novu godinu, pozvani su u Benkovac.