Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Brala: Pomozite maloj Kiari da ode u Ameriku na eksperimentalno liječenje

22.10.2021. 11:53


Entuzijasti okupljeni oko Facebook grupe »Đir oko Borika« te zadarski motociklisti priključili su se akciji za šestogodišnju djevojčicu Kiaru Goršić iz Tribunja koja boluje od rijetkog zloćudnog tumora na mozgu i treba ići na eksperimentalno liječenje u SAD. Šestogodišnjoj djevojčici Kiari Goršić iz Tribunja tijekom ljeta je dijagnosticiran iznimno rijedak zloćudni tumor na mozgu. Kiara je operirana i trenutno prima radioterapiju u Zagrebu, ali treba pomoć za eksperimentalno liječenje u Americi.
Kiara je do svibnja ove godine bila potpuno zdrava i bezbrižna djevojčica, pred kojom je bio početak osnovnoškolskog obrazovanja i sve ljepote djetinjstva. Umjesto toga, Kiara se od ljeta bori za život. S obzirom na to da medicinski postupak koji Kiarina obitelj i liječnici priželjkuju ima status eksperimentalnog liječenja, takav postupak ne pokriva obvezno zdravstveno osiguranje.
U prikupljanju donacija za malu Kiaru sudjelovat će i Zadrani koji će sutra krenuti put Šibenika. Kontaktirali smo Duška Bralu, administratora grupe »Đir oko Borika« te ga upitali što ih je potaknulo na ovu plemenitu akciju.
– Za situaciju male Kiare čuli smo iz medija te smo se brzo uključili u akciju prikupljanja sredstava za njezino liječenje. Došli smo do informacije kako moto klubovi iz cijele zemlje planiraju svečano uručenje donacija njezinim roditeljima na Šibenskom mostu te smo se mi, zajedno za moto klubovima Beštije, Vuk samotnjak i Arbanasi odlučili pridružiti akciji, kazao je Brala i naglasio kako su članovi Facebook grupe i prijatelji dobra srca oduševljeno prihvatili plan za koji se spremaju već nekoliko dana.
– Okupljanje je planirano u subotu ispred Yachtinga, gdje ćemo i prikupljati donacije za malu Kiaru. Prema Šibeniku krećemo oko 9.15. Skup svih motociklista Hrvatske na Šibenskom mostu planiran je za 11 sati, kako bi roditeljima predali donacije te nakon toga u vrlo posebnom defileu dali osobiti značaj ovoj hvalevrijednoj akciji. Prilika je to i za gradnju čvrstog prijateljstva između Zadra i Šibenika. Ovim putem pozivam sve koji žele donirati za Kiarino liječenje da dođu kod Yachtinga i predaju nam svoje donacije kako bismo pomogli da djevojčica otputuje na eksperimentalno liječenje u Ameriku, kazao je Brala.