Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

SPORTSKI RIBOLOV Ivan Segarić najbolji među najmlađima

18.06.2020. 12:29


Športsko ribolovno društvo Zubatac održalo je klupska prvenstva u udičarenju s obale za sve kategorije. U subotu i nedjelju ribolovci su zauzeli svoje pozicije od spomenika Špiri Brusini do Morskih orgulja. Najviše su se natjecanju radovali oni najmlađi među kojima je najbolji bio Ivan Segarić (2006. godište) s ulovljenih 15 riba. Nije mu to prva medalja, ali je po prvi put postao prvak kluba u kategoriji do 16 godina. Uz podršku trenera Pavla Kostića, mentora Luke Gredičaka i svoga dide rezultat nije izostao. Drugo i treće mjesto u ovoj kategoriji zauzeli su Luka Cvitanović i Mauro Paleka (oboje 2007. godište). U kategoriji do 21 godine prvo i drugo mjesto zauzeli su aktualni reprezentativci Antonio Franić i Luka Gredičak, dok je treći bio Ivan Raspović. Antonio Franić ulovio je ukupno 40 validnih riba, ukupne težine 1.762 grama.
Najbolja u ženskoj konkurenciji je aktualna prvakinja Hrvatske i najbolja na svjetskoj ljestvici Tea Radil, a za njom odmah slijede Ardena Bajlo i Nikolina Kotlar. U seniorskoj konkurenciji najbolji su bili Ivan Galzina, Nino Jukić i David Bajlo. Ivan Galzina ulovio je 47 validna primjerka, ukupne težine 1.823 grama. Sva trojica aktualni reprezentativci Hrvatske a Galzina čak u dvije kategoriji (obala i brod). U kategoriji mastersa +55 najveći primjerak ulovio je Mićo Matak (295 grama). Ipak to nije bilo dovoljno da uzme klupsku medalju. Prvak kluba u ovoj dobnoj kategoriji je Ivan Jukić, a zatim slijede Mladen Bajlo i Stanko Panić.
Iduće službeno natjecanje u udičarenju je županijsko prvenstvo u lovu štapom s obale koje će se održati na zadarskoj rivi 27. i 28. lipnja.
U isto vrijeme dok su udičari lovi na rivi, podvodni ribolovci održali su svoje klupsko/županijsko prvenstvo. Područje natjecanja bila je sjeverna strana otoka Sestrunja (uključujući Paranke, Rivanja, Tri sestrice, Jidulu). Uz članove Zubaca nastupili su i predstavnici Sipe iz Benkovca. Najbolji podvodni ribolovac bio je Oleg Vlahov. Njegov validni ulov bio je: dva Zubaca od 1.830 i 1.666 grama, dva pica od 556 i 400 grama i dva saraga od 430 i 402 grama. Drugi je bio voditelj sekcije podvodnog ribolova pri ŠRD Zubatac Martino Čulina a treći Milan Katušić. Sljedeće natjecanje u podvodnom ribolovu je međužupanijsko prvenstvo južni Jadran koje će se održati od 17. do 20.srpnja.
 


Rezultati


Juniori do 16 godina: 1. Ivan Segarić, 2. Luka Cvitanović, 3. Mauro Paleka, 4. Stipe Banić, 5. Josip Dadić, 6. Andrej Reljić.
Juniori do 21 godine: 1. Antonio Franić, 2. Luka Gredičak, 3. Ivan Raspović
Seniorke: 1. Tea Radil, 2. Ardena Bajlo, 3. Nikolina Kotlar
Seniori: 1. Ivan Galzina, 2. Nino Jukić, 3. David Bajlo
Masters +55: 1. Ivan Jukić, 2. Mladen Bajlo, 3. Stanko Panić
Podvodni ribolov: 1. Oleg Vlahov, 2. Martino Čulina, 3. Milan Katušić