Foto: Pexels
Džem od jabuka idealan je ako se želite inteligentno riješiti viška jabuka. Možete ga jednostavno namazati na krišku kruha za doručak ili ga koristiti u pripremi raznih slastica.
Sastojci:
- 2 kg jabuka
- 500 g šećera
- 2 limuna, samo sok
- 1 štapić cimeta
- pola čaše vode
Priprema: Ogulite i narežite jabuke na kockice u vrlo velikom loncu. Prelijte limunovim sokom i šećerom. Dobro izmiješajte da se sve sjedini. Zatim dodajte pola čaše vode i štapić cimeta.
Kuhajte na srednje jakoj vatri 40-45 minuta. Vrlo vruć džem ulijte u sterilizirane staklenke. Pazite da ostavite slobodan centimetar od ruba.
Zatvorite i stavite naopako. Kad se ohlade, gotove staklenke prokuhajte. Stavite ih u posudu s hladnom vodom, stavite krpe da se ne dodiruju. Kuhajte 20 minuta od trenutka vrenja.
najnovije
najčitanije
Ostali sportovi
2. Futsal liga
Malom Parizu mjesni derbi, kriza Sukošana
Zadar & Županija
vrijedno djelo
Plenković će papi darovati knjigu koju je uredila zadarska profesorica
Zadar & Županija
PITANJE SA SKUPŠTINE
Mate Lukić: Županija plaća liječenje Egipćanina optuženog za napastvovanje! Bolnica: Nije istina
KK Zadar
ABA liga, 9. kolo
Košarkašima Zadra večeras u goste stiže Vienna, protivnik po mjeri ali i vrlo opasan
Footopis
MARSEJSKI RULET
Doživjeli su bolno prizemljenje, odgojili su zvijezde, a sada žele svrgnuti ‘kralja’ s trona
Crna Kronika
Nesreća
ZAVRŠEN OČEVID 26-godišnjeg radnika pregazio 19-godišnji kolega
Zadar
NE ZNA SE KRIVAC
OBRAT! Šibenski aktivist uhićen zbog sumnje da je razbio spomen-ploču sad će tužiti policiju
Zadar
Nova funkcija
Bivši župan postao savjetnik, evo gdje će raditi
Scena
ĐURĐICA BARLOVIĆ
Pjevačka ikona preminula je prije 33 godine u zadarskoj bolnici, ostavila je neizbrisiv trag
Hrvatska
UŽASNE UVREDE!