
Foto: Pexels
Džem od jabuka idealan je ako se želite inteligentno riješiti viška jabuka. Možete ga jednostavno namazati na krišku kruha za doručak ili ga koristiti u pripremi raznih slastica.
Sastojci:
- 2 kg jabuka
- 500 g šećera
- 2 limuna, samo sok
- 1 štapić cimeta
- pola čaše vode
Priprema: Ogulite i narežite jabuke na kockice u vrlo velikom loncu. Prelijte limunovim sokom i šećerom. Dobro izmiješajte da se sve sjedini. Zatim dodajte pola čaše vode i štapić cimeta.
Kuhajte na srednje jakoj vatri 40-45 minuta. Vrlo vruć džem ulijte u sterilizirane staklenke. Pazite da ostavite slobodan centimetar od ruba.
Zatvorite i stavite naopako. Kad se ohlade, gotove staklenke prokuhajte. Stavite ih u posudu s hladnom vodom, stavite krpe da se ne dodiruju. Kuhajte 20 minuta od trenutka vrenja.
najnovije
najčitanije
Svijet
potvrdio ministar
Iran najavljuje protuudar u slučaju izraelskog napada na Jemen
Crna Kronika
NESREĆA NA A3
Uhićeni vozači automobila i autobusa. Policija demantirala priču o naletu na srnu
Nogomet
Bundesliga
Bayernu 34. naslov prvaka Njemačka
KK Zadar
Premijer liga, 32. kolo
Žuti dobili novu porciju na Višnjiku, Mihailović i Wahl povukli do pete pobjede u dalmatinskim derbijima
Nogomet
1. hnl
Rijeka pobjedom protiv Gorice opet došla na vrh ljestvice
Zadar
humanitarno-trkački spektakl
Slawomir Kaliskis i Nataša Šustić pobjednici utrke Wings for Life
Zadar
HUMANITARNA UTRKA
[FOTO] Deset tisuća trkača krenulo iz Zadra za one koji ne mogu
Zadar
KORISNE INFORMACIJE
KUPNJA NEDJELJOM Poveći broj trgovina u Zadru danas radi, donosimo popis
Crna Kronika
Extreme Enduro Lika
Na utrci kod Gračaca teško ozlijeđena dvojica motociklista
Zadar
VELIKA UTRKA