Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

“Urban jam 023 – Hip hop, a ne dop!”

30.06.2019. 18:02
“Urban jam 023 –  Hip hop, a ne  dop!”


Udruga "U Pokretu In Flux" provodi dvanaesto izdanje projekta “Urban jam 023 – Hip hop, a ne dop!”. Projekt promovira urbanu  kulturu kao zdravi pokret za prevenciju ovisnosti. 
Svake godine Hip hop, a ne dop! okuplja mlade urbane plesače iz šire  regije i lokalno stanovništvo, kako bi plesali zajedno i živjeli urbanu kulturu, koju čine MC-ing, DJ-ing, B-Boying i grafiti.  
Udruga surađuje sa brojnim klubovima i pojedincima hip hop scene u  svrhu razvoja znanja i vještina djece i mladih te popularizacije urbane  kulture. Pokrovitelji projekta su Grad Zadar i Zadarska županija, a program se odvija u suradnji sa Udrugom Porat iz Zadra.
Program podrazumijeva kuturno-zabavnu manifestaciju sa plesnim  točkama, cypherom i plesnim natjecanjem urbanih plesnih stilova Hip  hop i B-Boying. Suci natjecanja su Taja Regent Veras (Urban Klan), Klara  Carev (CROwd Control), Boris Zovko (B-Dance), Entoni Radman (Yugoslavian Bboys), Toni Cvitanović (B-Dance). Program prati izvedba DJ-a  Sinke Fresh iz Zagreba. 
Kao gosti ove godine su se pridružile plesne skupine i udruge iz šire regije: Plesni studio B-Dance iz Mostara, Urban Klan iz Ljubljane, Capoeira  Carcara iz Berlina, te Universe Dance Crew i Atomic Dance Factory iz Zagreba.
Iz tradicije Capoeire proizašlo je puno elemenata današnje urbane  kulture, osobito plesa. Tako i plesno-borilačko nadmetanje u krugu, koji  urbani svijet naziva cypher. On je simbol zajedništva u kojem svatko  može pokazati svoje vještine i osobine, okružen sa skupinom koja ga podržava. Stoga je od osobite vrijednosti održavanje cyphera, koji će krenuti od tradicionalne "rode" sa članovima Capoeira kluba Carcara iz  Berlina pod vodstvom mestre Fumaca Sidney Martins. Priključivanjem  malih i velikih Hip hop i Breakdance plesača tradicionalni krug preraste  u cypher u kojim su dobrodošli i polaznici radionica kao i lokalno stanovništvo. Zatim se u tom krugu održava plesno natjecanje i izvedbe  plesnih točaka.