Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

BOŽIĆNA BAJKA Spektakularni Božićni sajam najavio doček Nove godine s Psihomodo popom i Buđenjem

17.12.2018. 12:44
BOŽIĆNA BAJKA Spektakularni  Božićni sajam  najavio doček  Nove godine s  Psihomodo  popom i  Buđenjem


Božićni sajam je simbol zabave, druženja i topline blagdana. Najbolji i jedan od najvjernijih primjera je Božićni sajam u Biogradu na Moru s desetgodišnjom tradicijom s kojim je turistički Biograd u sinergije Grada i Turističke zajednice pokazao da domaćim i  stranim ljudima ima što ponuditi u zimskom periodu.
Bajkovito ukrašen centralni gradski Park na Trgu hrvatskih velikana,  kod autobusnog kolodvora i crkvice sv. Roka, bogati program, velika  ponuda ića, pića i božićnih ukrasa, vrhunska zabava, pjesma i veselje  unatoč velikoj hladnoći bio je razlogom da se Biograđani i Biograjke  svih generacija i žitelji u okruženju u subotu prijepodne i navečer  opuste na prvom Božićnom sajmu i da barem na trenutak zaborave sve  moguće životne poteškoće.
– U blagdanskom prosincu duh Božića u centar Biograda pod nazivom "Božić u mome mistu" donijet će i Božićni sajam iduće subote, 22.  prosinca, uz izuzetnu bogat program, vrhunsku ponudu i živu svirku  sastava za urnebesne fešte, Zaratino banda, kazala je Ivana Kulaš iz  gradske Turističke zajednice.
Nova 2019. godina dočekat će s Psihomodo pop, frontmena Davora  Gobca, koji će uz brojne hitove promovirati i posljednji studijski album  "Čiribu Čiriba". Glazbeni spektakl i vrhunska produkcija očekuje se i  od pop rock sastava Buđenje koji svoju karijeru na domaćoj glazbenoj  sceni gradi već više od šesnaest godina.
– Na zimskoj bajci Djeda djeci dijeli darove, a možete se družiti i fotografirati s Mickeyom i Minnie Mouse te ekipom iz Snježnog kraljevstva, ocrtavati lice, slušati dječje priče, igrati igre ali i kupiti božićne  ukrase, poklone i eko proizvode, pojesti fritulu, pecipaju, krošulu, hot  dog i kobasicu te do mile volje piti vrući čaj i kuhano pivo, pozivala je  Branka Pelicarić, biogradska novinarska primadona.
Osim Zazu show dance koreografkinje Tane Misdaris Ramić na pozornici i ispred nje nastupile su pjevačke i plesne skupine ovdašnjeg  dječjeg vrtića ravnateljice Esme Brzić i osnovne škole ravnatelja Jordanka Miloša te tri farmacije spektakularnih Biogradskih mažoretkinja iz  KUD-a Kralj Tomislav predsjednice Nives Jeličić.
Na brojnim štandovima svoje proizvode osim rabljenih knjiga za 5  kuna Gradske knjižnice izložili su i Udruga Naša djeca, Udruga Nada,  Udruga Tome krnjeval, KUD Kralj Tomislav, Dječji vrtić Biograd, Srednja škola Biograd, legendarne teta-odgajateljica Marica Tolić, pjesnikinja Rada Radica Vrančić i slikarica Marija Balen, OPG Mateo Vulelija,  OPG Čirjak, Kule Biograd, Frita, Malo misto, T.O. Školjka, Tatjana Sikirić  i drugi.
Od vrhunske svirke zadarskog Rockatansky banda je odzvanjao, a od  kuhane i pečene spize, "vonjao" cijeli  biogradski Poluotok, i šire.