Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Plenković: Nastavit ćemo s ulaganjem u Zadarsku županiju

03.09.2016. 22:00
Plenković: Nastavit ćemo s ulaganjem u Zadarsku županiju


Danas sam ponovno sa svojim prijateljima u Zadru kako bih im dao potporu u njihovoj kandidaturi. Ovo je pobjednička jedinica za HDZ, vjerujem da ćemo zajedničkim naporom doći do boljeg rezultata nego na prošlogodišnjim izvorima, a to znači do devet mandata, što bi bio značajan doprinos ukupnoj pobjedi, rekao je jučer predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u Kraljevskim vinogradima u Petrčanima, gdje je došao na privatni ručak i druženje s kandidatima i aktivistima u ovoj izbornoj jedinici. Plenkovića je uz ostale dočekao i predsjednik županijskog HDZ-a, zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta.
– Meni je drago da sam obišao niz važnih gradova u 9. izbornoj jedinici. Startali smo u Drnišu, obišli sajam pršuta, potom smo bili u Kninu, Šibeniku, družili se s velikim brojem članova… Ovdje u Petrčanima mogu primijetiti da su i Zadar i Petrčane puno napredovali u posljednjih 20 godina, razvijena je prometna i lučka infrastruktura, turizam. Mi ćemo kao nova vlast sigurno nastaviti s prometnim povezivanjem, ulaganjem u turizam, ribarstvo, po kojem je Zadarska županija najrazvijenija u Hrvatskoj, rekao je Plenković.
U druženju s mještanima nije bilo pritužbi, već je s njima razgovarao o turizmu, hotelskim objektima, Falkensteineru, unaprjeđenju turističke ponude u Petrčanima i sl.
Plenković je ranije posjetio Šibensko-kninsku županiju, gdje je na pitanje kako komentira naputak Generalskog zbora da birači glasuju za one koji se zalažu za ostanak županija umjesto regija, odgovorio kako se s time slaže. Govoreći o regionalnom ustrojstvu Hrvatske, rekao je da HDZ želi fiskalnu i funkcionalnu decentralizaciju te precizniju podjelu nadležnosti između županija i ureda državne uprave.