Petak, 1. studenog 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

SAVRŠENO PREDJELO

Ukusni i hrskavi grissini uljepšat će svaki ljetni ručak

Autor: Mija Dropuljić

26.06.2023. 10:13
Ukusni i hrskavi grissini uljepšat će svaki ljetni ručak

Foto: iStock/NL



Prije nego što se Talijani bace na pravo predjelo, često si “zagriju” želudac i okusne pupoljke s pravom poslasticom – grissinima.


Ovi ukusni i hrskavi štapići od dizanog tijesta savršeni su za utaživanje napadaja gladi dok čekate svoje jelo. Grissini su također ukusan međuobrok, a jednako dobro idu i uz ljetni piknik uz izbor sireva i vina.


Imamo pravi recept za ovu talijansku deliciju.


Sastojci:


  • 500 g pirovog brašna
  • 20 g kvasca, svježeg
  • 275 ml vode, mlake
  • 10 grama soli
  • 30 grama maslinovog ulja
  • sezam za posipanje
  • Malo vode



Priprema: 


U zdjelu za miješanje stavite brašno od pira, svježi kvasac, mlaku vodu, sol i maslinovo ulje te ručnom miješalicom umijesite glatko i elastično tijesto. Pokrijte i ostavite da se diže na toplom mjestu 15 minuta.


Zatim tijesto razvaljajte u pravokutnik cca. 0,5 cm debljine i cca. 25 cm širine, premažite vodom i obilato pospite sezamom.


Zatim ostavite da odstoji još 15 minuta. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Sada tijesto izrežite na trake širine 1 cm i malo smotajte. Pojedinačne trakice slažite na lim obložen papirom za pečenje i pecite oko 15 minuta.