Foto: iStock/NL
Prije nego što se Talijani bace na pravo predjelo, često si “zagriju” želudac i okusne pupoljke s pravom poslasticom – grissinima.
Ovi ukusni i hrskavi štapići od dizanog tijesta savršeni su za utaživanje napadaja gladi dok čekate svoje jelo. Grissini su također ukusan međuobrok, a jednako dobro idu i uz ljetni piknik uz izbor sireva i vina.
Imamo pravi recept za ovu talijansku deliciju.
Sastojci:
- 500 g pirovog brašna
- 20 g kvasca, svježeg
- 275 ml vode, mlake
- 10 grama soli
- 30 grama maslinovog ulja
- sezam za posipanje
- Malo vode
Priprema:
U zdjelu za miješanje stavite brašno od pira, svježi kvasac, mlaku vodu, sol i maslinovo ulje te ručnom miješalicom umijesite glatko i elastično tijesto. Pokrijte i ostavite da se diže na toplom mjestu 15 minuta.
Zatim tijesto razvaljajte u pravokutnik cca. 0,5 cm debljine i cca. 25 cm širine, premažite vodom i obilato pospite sezamom.
Zatim ostavite da odstoji još 15 minuta. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Sada tijesto izrežite na trake širine 1 cm i malo smotajte. Pojedinačne trakice slažite na lim obložen papirom za pečenje i pecite oko 15 minuta.
najnovije
najčitanije
Advent
KASTAV
Boćarski dom postaje epicentar glazbe, zabave i adventske čarolije
Advent
CRIKVENICA
Spoj mora, čarolije i božićnog raspoloženja
Ostali sportovi
Trenerica JK-a Uskok
Daniela Gluhan: ‘Jedrenje nauči dijete kako samostalno donositi odluke’
Advent
Medulin
Stare užance, novi sjaj!
Advent
ZADAR
Nova lokacija, i čak četiri dočeka Nove godine
Crna Kronika
Nesreća
ZAVRŠEN OČEVID 26-godišnjeg radnika pregazio 19-godišnji kolega
Zadar
NE ZNA SE KRIVAC
OBRAT! Šibenski aktivist uhićen zbog sumnje da je razbio spomen-ploču sad će tužiti policiju
Zadar
Nova funkcija
Bivši župan postao savjetnik, evo gdje će raditi
Scena
ĐURĐICA BARLOVIĆ
Pjevačka ikona preminula je prije 33 godine u zadarskoj bolnici, ostavila je neizbrisiv trag
Hrvatska
UŽASNE UVREDE!