Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Da smo ovakav pristup imali ranije…

27.04.2016. 22:00
Da smo ovakav pristup imali ranije…


– Košarka nije bila nešto dobra za gledanje, ali u ovom susretu su nam najvažniji bili bodovi. Žao mi je što na prethodnim susretima nismo imali ovakav pristup, jer sigurno ne bismo ušli u ove probleme. Sada smo uhvatili malo zraka i digli glavu iznad površine – rekao je Nazor
“Očekivao sam tešku utakmicu, a na početku se osjetio i veliki grč. Imali smo strahovito pražnjenje protiv Cibone tri dana ranije, ne samo fizičko, nego i psihološko. Kontrolirali smo utakmicu, ali Kvarner je vrlo iskusna momčad koja ima karakter i imali su priliku da se vrate. No, mi smo vanljudskim naporima to zaustavili. Košarka nije bila nešto dobra za gledanje, ali u ovom susretu su nam najvažniji bili bodovi.”
Tako je Ante Nazor prokomentirao dvoboj s Kvarnerom pa kazao i sljedeće:
– Žao mi je što na prethodnim susretima nismo imali ovakav pristup, jer sigurno ne bismo ušli u ove probleme. Sada smo uhvatili malo zraka i digli glavu iznad površine.
Malo je nedostajalo da Zadrani dobiju i većom razlikom nego što su izgubili dvadeset dana ranije u Rijeci.
– Imali smo priliku, ali u završnici smo napravili dosta tehničkih pogrešaka.
Pet kola prije kraja Lige za prvaka Zadar je stigao na bod od trećeplasiranog Zagreba.
– Liga je strašno nepredvidiva i sugerira neizvjesnost do samoga kraja. Moja momčad se mora vratiti onom stilu igre kojega smo gajili u ABA ligi, igrati otvorenije, lepršavije i imati kombinatoriku. Toga nam nedostaje. Čestitam momcima što su iznimnim naporom odradili ovu utakmicu, a sada ih moram pripremiti da igramo sve bolje kako prvenstvo bude išlo kraju. Prošli smo kroz turbulentno vrijeme i sve što želim je da pokažemo karakter i završimo ovu sezonu kao pravi ljudi i igrači – zaključio je Nazor.
Marijan Mance, trener Riječana, nakon utakmice je kazao:
– Čestitke Zadru i kolegi Nazoru na pobjedi. Mi smo u Zadar došli pobijediti, što sam i najavio i tako sam psihološki pripremao momčad za ovu utakmicu. Uvjeravao sam igrače da se možemo nositi sa Zadrom, s obzirom i na ono što smo protiv njih odigrali u prvoj utakmici u Rijeci. U četvrtoj četvrtini nam je pala koncentracija, nismo imali dobar protok lopte, Zadar nas je pritisnuo i imao je više raspoloženih igrača i to je presudilo. Osjetio se i umor kod mojih igrača, što se posebno vidi po postotku slobodnih bacanja. Ali nemam im što zamjeriti. Okrećemo se sljedećoj utakmici, a nadam se da ćemo se ove sezone još susresti sa Zadrom – rekao je Mance.