Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadar s devetoricom srušio Rijeku (FOTOGALERIJA)

15.02.2014. 23:00
Zadar s devetoricom srušio Rijeku (FOTOGALERIJA)


Nakon fanatične borbe Zadar je u 22. kolu Prve HNL na Stanovima pobijedio Rijeku zgoditkom Mirka Hrgovića s bijele točke. Nakon što je Marić srušio Weitzera u kaznenom prostoru Zadra je s kreča došao do vodstva. Treba posebno naglasiti da je momčad sa Stanova u završnici utakmice ostala s devet igrača na travnjaku nakon što su isključeni Con (70′) i Hrgović (83′). Vratar Matković je uspio obraniti i najstrožu kaznu i na kraju su Zadrovi igrači travnjak napustili uzdignutih ruku praćeni burnim aplauzom navijača na Stanovima.
Kao što je bilo i najavljeno trener Zadra Ferdo Milin na travnjak je poslao momčad s jednim napadačem – Ivančićem,a  iza njega je bio Weitzer. Napunio je sredinu terena gdje su ordinirala čak šestorica igrača. Iako nije bio najavljen, logičan potez bio je uvođenje Hrgovića u sredinu terena. Zadar je i na taj način najavio da će mu u ovojn utakmici najvažnije biti sačuvati svoja vrata, a onda iz kontri pokušati nauditi Rijeci. S druge strane trener Rijeke Kek je odmAh pokazao da na Stanovima želi sva tri boda. Na travnjak je poslao momčad s tri istaknuta napadača Benkom, Kvržićem i Kramarićem.
U 42. minuta Riječani su imali priliku za vodstvo. Kramarić je s desne strane izveo korner, netko je iz buketa igrača prebacio loptu na drugu vratnicu gdje se sam kao duh našao Moises. Sa sedam metara je bilo teže promašiti nego pogoditi, ali Brazilcu u redovima Rijeke upravo je to pošlo za nogom. Bila je to posljednja prigoda u prvpom dijelu kojim gledatečlji na tribinama i nisu mogli biti previše zadovoljni.
U 65. minuti najstroža kazna za Zadrane. Situacija uopće nije izgledala preopasno za gol Riječana. Nakon jednog duela na lijevoj strani Hrgović pokušava uposliti Weitzera koji se nalazi metar unutar kaznenog prostora Rijeke. Na njega neoprezno starta Marić,a  sudac Damir Batinić nije dvojio niti trenutka i pokazao je na kreč. Isusni Mirko Hrgović nije pogriješio, lopta je otišla u jednu stranu, Vargić u drugu – 1:0.
U 70. minuti peh za Zadrane. Marin Con je u jednom duelu na 25 metara u skoku srušio Benka, a  sudac Batinić ga izravnim crvenim kartonom šalje pod tuš.
U 83. minuti najstroža kazna za Riječane. Hrgović neoprezno s leđa ruši Mujanovića i Batinić pokazuje na bijelu točku. Nakon što se gužva smirila Benko je na sebe preuzeo odgovornost. Međutim, vratar Zadra Matković čita njegovu namjeru i skida loptu koju je Rijekin napadač uputio prema donjem desnom kutu Zadrova gola.


 ZADAR – RIJEKA 1:0


ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: Sudac: Damir Batinić (Osijek). Pomoćnici: Dalibor Conjar, Dejan Berger, Ante Vučemilović, Domagoj Ljubičić (svi Osijek). Strijelci: 1:0 Hrgović (65′ – 11 m)Žuti kartoni: Hrgović, Con (Zadar), Moises (Rijeka). Crveni: Con (70′), Hrgović (83′ – drugi žuti)
ZADAR: Matković 7, Con 7, Šimurina 7, Ikić 7(od 68. Čirjak 6,5), Bilaver 6,5, Sarić 6,5, Banović 6,5, Hrgović 7, Viduka 6,5(od 62. Oršulić 6,5), Weitzer 6,5(od 77′ Ješe 6,5), Ivančić 6,5. Trener: Ferdo Milin
RIJEKA: Vargić 5,5, Knežević 6, Mujanović 6, Močinić 5,5(od 75. Jugović-), Kvržić 6(od 85′ Leovac-), Marić 5, Bertoša 5,5, Maleš 5,5, Moises 5,5, Kramarić 5,5(od 65′ Krstanović 5,5), Benko 5,5. Trener: Matjaž Kek