Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Najbolje je početi – pobjedom!

11.10.2013. 22:00
Najbolje je početi – pobjedom!


Pred košarkašicama Zadra je osma uzastopna sezona u A-1 ligi koju će početi večerašnjim (20 sati) gostovanjem u Rijeci kod Pletera. U četiri dvoboja ovih ekipa prethodne dvije sezone svaki put slavili su domaćini. Dakle, sad je na redu Pleter.
– Riječanke su kod kuće dosta neugodan protivnik, igraju čvrsto i zato ćemo od početka pokušati nametnuti svoj ritam. To znači bržu igru u kojoj vidimo našu šansu – kaže Marija Mazija, trenerica Zadra. Pleter je dosta izmijenio ekipu u odnosu na lani, u Rijeci više ne stanuju ni Zadranke Martina Gambiraža, Ana Vrsaljko i Glorija Sikirić.
– Poput nas i Pleter je imao problema u pripremnom razdoblju. U jednom trenutku činilo se da će znatno oslabiti, ali su ipak okupili solidnu ekipu u kojoj je i jedna Amerikanka. Bilo bi odlično kada bismo sezonu počeli pobjedom, ali dosta toga u našoj igri ovisit će o fizičkoj pripremi s kojom nisam zadovoljna jer smo imali brojne izostanke s treninga. Ako u kondicijskom dijelu ipak budemo mogli parirati Pleteru svih 40 minuta, ili barem veći dio utakmice, možemo se nadati uspjehu – zaključila je Mazija. Zadar će u Rijeci predstaviti i pojačanja iz posljednjeg prijelaznog roka, Anu Marinović, Mateu Milovac i Inu Marin, dok Glorija Sikirić još nije spremna za prvoligaške izazove. Upitno je i koliki će biti doprinos Marinović koja se iz Australije vratila prije dva dana.
Raspored 1. kola: Pleter – Zadar (večeras, 20 sati), Ragusa – Gospić, Medveščak – Šibenik, Studenac Omiš – Rockwool Pula, Novi Zagreb – Split, Trešnjevka je slobodna.