Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Europa ili borba za ostanak?

18.06.2012. 22:00
Europa ili borba za ostanak?


Najbolji igrač Zadra Boris Benedik već je zatražio ispisnicu i on više neće nastupati za Zadar


Ne samo da kuglači Zadra i dalje ne znaju hoće li u idućoj sezoni nastupiti u NBC pokalu ili ne, već ne znaju hoće li se u idućoj sezoni ponovno boriti za vrh hrvatskog prvenstva ili će za nekoliko mjeseci Zadrani krenuti u borbu za ostanak.
“Slučaj Novska” još nije riješen. Odavno su se bacili posljednje kugle u domaćem prvenstvu, a i dalje se ne zna hoće li Novska biti kažnjena jer je (navodno) nastupala bez ovjerenih liječničkih pregleda. Ako Novska i bude kažnjena, pitanje je hoće li se dodavati bodovi momčadima koje su protiv Novske izgubile bodove, tako da se niti dalje ne zna hoće li Zadrani završiti na četvrtom mjestu (gdje su završili prvenstvo), ili na trećem (gdje bi se našli ukoliko bi im se “vratili” bodovi izgubljeni u Novskoj
– Problem radi disciplinska komisija. Rok postoji. On je 1. srpnja, ali iskreno, ne očekujem pozitivnu odluku za nas – rekao je direktor Zadra Ivan Lulić.
Mnogo veći problem, čini se, Zadranima predstavlja slaganje rostera za iduću sezonu. Najbolji igrač Zadra Boris Benedik već je zatražio ispisnicu i on više neće nastupati za Zadar. Ostatak momčadi to još nije napravio, ali nije nemoguće da Benedik neće ostati jedini igrač koji će napustiti Zadar, jer klubu iz Mocira, poput mnogih drugim zadarskim klubovima, je skresan proračun, odnosno dio koji dobivaju iz Grada.
– Zaista još ne znamo hoćemo li se u idućoj sezoni boriti za vrh ili za ostanak. Prijelazni rok je do kraja ovog mjeseca, a mi ćemo u idućih nekoliko dana održati sastanak uprave na kojem ćemo vidjeti u kojem smjeru će klub ići – dodao je Lulić.