Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zoran Tokić sa 52 godine šesti u državi

04.05.2012. 22:00
Zoran Tokić sa 52 godine šesti u državi


U noći prije natjecanja sam ostao bez četiri kilograma težine, što mi je za natjecanje itekako nedostajalo – kaže Zoran Tokić


Na državnom prvenstvu u bodybuildingu i bodyfitnessu održanom prošli vikend u Daruvaru članovi Bodybuilding kluba Zadar su ostvarili odlične rezultate. Blaženko Mrkić je u kategoriji bodybuilding classic osvojio peto mjesto, Luka Banić u kategoriji bodybuilding do 80 kg završio je na četvrtom, a najstariji 52-godišnji zadarski bodybuilder Zoran Tokić je u kategoriji bodybulding do 90 kg bio šesti u Hrvatskoj. U konkurenciji 62 natjecatelja iz Hrvatske za ovu trojicu zadarskih predstavnika bilo je to jedno golemo iskustvo te odličan plasman u žestokoj konkurenciji. Zoran Tokić je tako zamalo uspio ponoviti lanjski uspjeh kad je bio peti, a za nešto više nije ipak imao sreće sa satnicom natjecanja koja itekako utječe na konačni rezultat.
– Realna očekivanja našeg kluba su ostvarena. Sva trojica smo završili natjecanje s jako dobrim rezultatima, a jedino je malo zakinut ostao Mrkić dok je u mom slučaju bio problem što sam tek u 9 navečer izašao na natjecanje, a u ovom sportu je taj ‘timing’ jako bitan, jer se u danu natjecanja ne smije konzumirati tekućina, što me je čekajući sam nastup dovelo pred stanje dehidracije. U noći prije natjecanja sam ostao bez četiri kilograma težine, što mi je za natjecanje itekako nedostajalo i u tim razlozima mogu tražiti izliku zašto rezultat nije bio još i bolji – kazao je Tokić nakon održanog PH u Daruvaru te napomenuo da nema odmaranja, jer se punom parom priprema za nadolazeća dva međunarodna natjecanja u svibnju i lipnju u BiH te Sloveniji.
– Očekuje me 19. svibnja nastup na međunarodnom natjecanju Bihać Open te 11. lipnja na istom takvom u Kopru. Do tada mi je u planu popraviti formu te pokušati ispraviti nedostatke. Tu najprije mislim na noge koje su mi najveći problem zbog disproporcije s ostatkom tijela te mi je želja popraviti situaciju na tom planu. Pripreme ću kao i prije Daruvara odraditi većinom u Sport&fitness centru Omnia te u Outfit centru Samobor gdje me trenira bivši europski prvak Antonio Furić.