ponedjeljak, 15. prosinca 2025

Weather icon

Vrijeme danas

1 C°

Stipe Čačić na “Zlatnoj jabuci”

16.04.2012. 22:00
Stipe Čačić na “Zlatnoj jabuci”


U restoranu “Barun Trenk” u Vinkovcima u četvrtak i petak održava se 4. kolo Hrvatskog kuharskog kupa “Zlatna jabuka”. Na natjecanje, koje u Vinkovcima organizira Udruga kuhara Vukovarsko-srijemske županije, putuje i zadarski kuhar Stipe Čačić iz picerije, odnosno cateringa Gušti.
Teme natjecanja su zadane, tako će sudionici pripremati svečanu hladnu platu od pilećeg ili purećeg filea te povrća i glavno jelo od svinjskog buta (ruža/šol), gljiva, rakije i kukuruza šećerca. Slastičarko umijeće natjecatelji će pokazati pripremajući hladni desert od jabuka, oraha i tijesta.
Stipi, koji se ovih dana priprema za natjecanje, sudjelovanje na Hrvatskom kuharskom kupu “Zlatna jabuka”, novo je iskustvo. U kuhinji Stipe, obvezne, zadane namirnice, kombinira s mediteranskim, dalmatinskim plodovima kojima će cijela priča na tanjuru dobiti novu dimenziju.
– Od rakije jabukovače te kukuruza šećerca napravit ću umake. Meso ću puniti svježim vrganjima i shiitake gljivama, rolati ga pa pečeno rezati u male roladice, govori Stipe, koji će roladice poslužiti s umacima te sušenim cherry rajčicama i divljim šparogama što će jelu dati, dalmatinski, mediteranski štih.