Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Tomasov na ljeto odlazi u Dinamo?

05.03.2012. 23:00
Tomasov na ljeto odlazi u Dinamo?


Tomasov niže krugove i čeka skorašnji istek ugovora nakon čega će otići bez odštete. Braća Mamić voljela bi ga vidjeti u njihovoj momčadi


Subotnji gradski derbi Hajduk i Split dočekuju u različitom raspoloženju. “Bili” su uvjerljivo na krilima Anasa Sharbinija u Kranjčevićevoj pobijedili Zagreb i s puno optimizma i samopouzdanja čekaju utakmicu. S druge strane “crveni” imaju katastrofalan učinak. U posljednjih pet utakmica od mogućih 15 bodova osvojili su samo dva! Pred svojim navijačima u subotu su odigrali mršavih (1:1) s Lučkim, momčadi koja se grčevito bori za prvoligaški ostanak. Hajduk želi ponoviti igru iz Kranjčevićeve, nastaviti utrku za vodećim Dinamom jer poslije gradskog derbija u sljedećem  kolu momčad s Poljuda gostuje u Maksimiru. U ovom trenutku “modri” imaju osam bodova više od “bilih”. Split je s izgubljena dva boda u srazu s Lučkim sada osam bodova iza Hajduka. Trećeplasirani Slaven Belupo bježi mu dva boda. “Crvenima” je cilj da i iduće jeseni igraju u Europskoj ligi.
Susjedski derbi
Kada se igra gradski derbi, tada u pravilu nema favorita bez obzira na trenutno stanje na tablici. Ipak, Hajduk je favorit u subotnjem gradskom derbiju, barem ako je suditi po onome što je jedna i druga momčad pokazala na startu drugog dijela prvenstva. Istina “bili” su kiksali pred svojim navijačima u dvoboju s Istrom 1961 (1:1), ali su zato u najboljoj partiji dosadašnjeg dijela sezone nadigrali Zagreb. Momčad iz Parka mladeži je na startu poražena od Osijeka”, da bi potom kiksali u dvoboju s Lučkim.
U redovima Splita mnogo je igrača koji su u svojoj dosadašnjoj karijeri nosili dres Hajduka i sigurno će učiniti sve ne bi li dokazali da su neopravdano bili zapostavljeni na Poljudu. Vratar Vuković nije nikada dobio priliku da stane na gol, Hrgović je kada mu nisu željeli produžiti ugovor otišao u Dinamo, Čop je dolaskom Balakova postao prekobrojan. Zimus je obavljena zamjena, Milović je otišao na Poljud, a Glumac u Park mladeži. Obilinović također nije dobio pravu priliku da se iskaže u Hajdukovom dresu. Marčića su prije nekoliko sezona “potjerali” u Rijeku. Križanac je prošle zime trebao postati igrač Hajduka, to mu je bila želja iz dječačkih dana, sve se bio dogovorio s tadašnjom Upravom, no na kraju je transfer propao postao je igrač Splita. Gradsko derbi prije svega trebao bi biti “fešta baluna”.
Jozinovićev povratak
Inače, Goran Jozinović priključen je prvoj momčadi Hajduka. Nakon dijela ljetnih priprema koje su “bili” odradili na Kupresu, trener Balakov, koji je preuzeo momčad, Jozinoviću se zahvalio na suradnji. Trenirao je s ostatkom igrača koje je bugarski strateg “eliminirao”. Sada je vraćen da trenira s prvotimcima. Marin Tomasov odradio je trening nižući krugove na tartan stazi oko travnjaka. Zadranin u Hajdukovom dresu odbrojava dane do završetka prvenstva i odlaska iz Hajduka. Njemu ističe ugovor i bez obeštećenja može otići u drugi klub. Kao možebitni novi klub spominje se Dinamo. Braća Mamić bi ga voljela vidjeti u njihovoj momčadi. Ništa protiv toga navodno nema niti njegov menadžer Reno Sinovčić.