Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Novi Zagreb i stara nemoguća misija

17.02.2012. 23:00
Novi Zagreb i stara nemoguća misija


Nepuna dva dana nakon važne ligaške pobjede nad Croatijom 2006, ali i fizičkog i emotivnog pražnjenja u dvoboju koji je praktički odlučivao o plasmanu u doigravanje, košarkašice Zadra ponovno očekuje službena utakmica. Ovaj put riječ je Kup obvezi, a “bijelo-plave” će u subotu u 18 sati na Višnjiku ugostiti Novi Zagreb.
Zadranke su u četvrtak pred svojom publikom uspješno apsolvirale imperativom obilježen susret; nervoznu i nemoć u prvom poluvremenu u nastavku su, posebice u završnici, kompenzirale agresivnošću podno oba obruča i evidentno velikom željom za pobjedom. Martina Gambiraža još je jednom pokazala koliko znači Zadru: njena odlično odrađena defanzivna rola i kvalitetno dirigiranje napadima omogućili su domaćima da u završnici potpuno prebrišu sve nedostatke iz prvih 20 minuta, te što je najvažnije – uzmu dva boda. No nije Gambiraža sama pobijedila Zagrepčanke. Bila je to i večer dvije Lare: Majstorović i Nikpalj. Prva je sa 22 ubačaja ponijela naslov najboljeg strijelca utakmice, dok je druga u odlučujućim trenucima u rubrike skokova i koševa dodavala nove brojke. Tako je sa 13 uhvaćenih lopti i 10 koševa stigla do “double-double” učinka, a kako je to tada proradila i Antonia Erslan, igračice Marije Mazije su kraj i veliko slavlje mogle dočekati bez straha da će Croatia ponovno preuzeti konce u svoje ruke.
Nesumnjivo velika pobjeda Zadra nad tradicionalno neugodnim rivalom, no kao i većina takvih, i ova nosi posljedice koje smo spomenuli u uvodu. Hoće li domaći sastav biti spreman vratiti se nakon samo jednog dana stanke? A čak i da se potpuno oporavi te da nastupi u kompletnom sastavu: sa Josipom Sesar i Zorkom Bilić koje su trenutačno na popisu ozlijeđenih, kakve su mu šanse protiv goropadnog Novog Zagreba, jednog od najistaknutijih kandidata za Kup i ligaški naslov? Male, praktički nikakve. Zato će “bijelo-plave” u dvoboj četvrtfinala Kupa Ružice Meglaj – Rimac ući potpuno rasterećene i sa željom da pruže što bolji otpor favoriziranim suparnicama. Pobjeda je za košarkašice s Višnjika u ovom slučaju nemoguća misija, no one su svoju ionako ostvarile u četvrtak, dok će večeras dobrim izdanjem tražiti dodatni bonus.


 MAZIJA: NEMAMO PUNO TOGA ZA TRAŽITI


Utakmicu četvrtfinala Kupa trenerica Zadra Marija Mazija najavila je riječima:
– Protiv Novog Zagreba nemamo puno toga za tražiti, no nadam se da neće biti kao u utakmici s Gospićem: da ćemo pružiti barem solidan otpor. S obzirom na ozljede i iscrpljenost igračica nakon Croatije pitanje je u kakvom ćemo se sastavu predstaviti. Možda priliku dobiju i mlade igračice.