Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Gotovina “spasio referendum”, Dilber potvrdio autentičnost

22.01.2012. 23:00
Gotovina “spasio referendum”, Dilber potvrdio autentičnost


– Referendum je u općini Pakoštane prošao sa 27 glasova više „za”, a mislim da bi rezultat bio negativan da nije bilo poziva generala Gotovine preko medija, ocijenio je načelnik Pakoštana Milivoj Kurtov nakon objave rezultata.
– Ljudi su već bili emotivno odlučili da će glasovati „protiv” zbog toga kako se Europa postavila u slučaju generala Gotovine i ovaj poziv je neke malo  zbunio. U svakom slučaju, moja je procjena da je oko 50% glasača promijenilo mišljenje upravo zbog poziva generala Gotovine. Neki su upravo zbog tog poziva i izišli na referendum.  Uvjeren sam da je poziv generala Gotovine imao utjecaja, ne samo u općini Pakoštane, nego  i drugdje u županiji, pogotovo tamo gdje se pokazalo da je rezultat tijesan, zaključuje Kurtov.


 DILBER: ODVJETNIKOVO PRIOPĆENJE JE AUTENTIČNO


Po završetku referenduma internetom se jučer velikom brzinom, što u komentarima ispod članaka, na forumima pa i na Facebook profilima, proširila informacija kako general Ante Gotovina nije podržao ulazak Hrvatske u Europsku uniju, štoviše da je pokušao vijest o njeogovom glasovanju „ZA” na referendumu i demantirati, no u tome je spriječen.
Informaciju o tom pokušaju i suprotnom stavu od predstavljenog javnosti, demantirao je njegov prijatelj Željko Dilber:
-Priopćenje koje je dao njegov ovdjetnik Luka Mišetić je autentično i tu nema mjesta za bilo kakvu manipulaciju, kazao je Dilber, dodajući i to kako Ante Gotovina ‘definitivno podržava ulazak Hrvatske u Europsku uniju’.
I. JURJEVIĆ