Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Spot Zaratino banda uskoro i na malim ekranima

16.12.2010. 23:00
Spot Zaratino banda uskoro i na malim ekranima


Proteklih dana na različitim lokacijama u starom centru Zadra svoj prvi spot snimio je mladi zadarski Zaratino band. Radi se o spotu za “Đir po gradu”, pjesmu s kojom su na Festivalu zadarske glazbe 2010. osvojili nagradu za najbolje debitante, a koji bi se već kroz tjedan dana mogao ugledati na lokalnim zadarskim televizijama.
 Jedna od lokacija je na kojoj su snimani kadrovi jest i krov nekadašnjeg hotela Beograd.
– Kako je pjesma o Zadru, odabrali smo tu lokaciju zbog najboljeg pogleda, pojasnio je Joško Matešić, dodajući kako se u spotu pojavljuje i Igor Jelinić Toto, kao i jedan mladi zaljubljeni par.
– Toto u spotu sebe zamišlja kada je bio mlad, a tu je i jedan mladi par s kojim su scene snimane po gradu, ispred Lože, na forumu i rivi. Spot je snimao Marko Lokas, koji je zadužen i za njegovu montažu, kazao je Matešić.
 Zaratino band je tek nedavno formiran sastav. Čine ga glazbenici koji iza sebe imaju poduže iskustvo u gažama; Joško Matešić na klavijaturama, Mate Špar na basu, Zoran Mandić na gitari, Damir Krvavac na bubnjevima te vokali Marko Maksan i Anđelo Bobić.
 Njegov postav okupljen je u jednoj garaži u šestom mjesecu, a iz garaže je izišao u osmom.
– Prvi nastup imali smo na fešti u Sutomišćici gdje smo išli s tako malim brodom da smo s cijelom opremom jedva stali u njega. Još je i neverin bio, ali na kraju se sve smirilo pa smo posred kanala ugledali i dupine. Na kraju su nas na još feštu prevozili s traktorima, kroz smijeh prepričava Joško. Uslijedili su potom nastupi na punti Bajlo, a i ova Nova godina im bukirana, pa će tako nastupiti u Margariti. Također, u planu je i snimanje nove pjesme koja će biti gotova kroz mjesec dana. O čemu se točno radi, doznat će se naknadno, kazuje Joško, otkrivajući ipak kako će to biti obrada jedne pjesme iz ’79.