Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zamalo do boda sa Splitom

28.11.2010. 23:00
Zamalo do boda sa Splitom


Goran je odigrao drugi susret zaredom jako dobro, ali protiv protivnika koji se ove godine jako pojačao s ciljem ulaska u viši rang natjecanja bibinjski odbojkaši nisu uspjeli polučiti više od osvajanja jednoga seta, iako su uz malo sportske sreće mogli doći barem do boda.
Goran je prvi set krenuo jako dobro i vodio do 6:5 a onda je počeo izostajati blok i na drugomu odmoru momčad trenera Tomislava Karaule već ima prednost 12:16. S tri dobra servisa Šime Sikirića Goran izjednačava na 16:16 pa je Karaula prisiljen zvati predah nakon kojega njegovi igrači dolaze do 3 razlike kod 18:21 i 19:22. Vice Fuzul i Roko Frleta smanjuju na 21:22 da bi Brazilac Leandro dos Santos Pires doveo Splićane ponovo na dva, pa tri razlike. Vice Fuzul smanjuje za 22:24, a izvrsni Pero Križanović pokopava nade Bibinjaca u prvomu setu donoseći gostima završnih 22:25.
U drugomu setu gosti odmah otvaraju puno bolje te imaju 2:6, što održavaju kod 6:10 a povećavaju na 7:13 i 11:19 te je jasno da ni u ovomu setu momčad Gorana neće moći nešto značajnije učiniti. Momčad Vice Fuzula ovaj set uspijeva osvojiti 20 poena, nešto smanjivši razliku.
Goran treći set otvara sa 6:2 i isto vodstvo ima kod 14:10 i 15:11. Proradio je u trećemu setu bibinjski blok te su se uz Vicu Fuzula oraspoložili i svi ostali, a posebno David Bugarija i Antonio Kinda, što je rezultiralo vodstvom domaćih od 23:14 i 24:15.
I četvrti set Goran počinje s 4:0, a trener Karaula zove predah na kojemu iznimno glasno raspravlja sa svojim igračima. Split nakon toga izjednačuje na 4:4 te smečom Piresa dolazi u vodstvo 4:5 pa Vice Fuzul zove predah za domaće. Goran preokreće za 9:6 nakon nekoliko lijepih poteza Antonia Kinda, Stipe Šimunića i Vice Fuzula da bi gosti izjednačili kod 10:10. Split vodi 13:16, 15:19 i 18:23 te završava s 21:25, ne dopuštajući iznenađenje.
– Treniramo malo bolje, ima nas jedan više i odmah je malo bolja atmosfera. Zadovoljan sam, vidi se golemi napredak. Igramo bez stresa, s guštom, nema nervoze – uživamo u odbojci, što smo uvijek željeli. Malo je ružno kada nemaš rezultat, no i to će doći s vremenom, samo neka se radi. U ovako kratkom vremenu nismo očekivali ovakav napredak, vidi se velika razlika u odnosu na onu utakmicu sa Zadrom – rekao je trener-igrač Vice Fuzul.
– Lijepo se igralo. Prva dva seta smo lako dobili, a poslije smo malo pali. Opustili smo se i ekipa Bibinja je dobila taj treći set, a u četvrtom su poveli 4:0 pa sam se morao čak malo izderati na svoje igrače, da se malo trgnu. Trgli su se, igra je otišla na našu stranu i završili smo bez problema. Ekipa Bibinja me je iznenadila, sve su bolji tako da im čestitam na dobroj igri. Ambicije su nam da budemo prvi u ovoj ligi, da nagodinu uđemo u superligu i da onda vidimo što će biti – rekao je gostujući trener Tomislav Karaula.
 


GORAN – SPLIT 1:3


(22:25, 20:25, 25:19, 21:25)
BIBINJE – Dvorana Osnovne škole Stjepana Radića. Gledatelja 63. Suci: Dinko Ninić (Šibenik) i Vedran Juravić (Zadar).
GORAN: Sikirić, S. Šimunić, Bugarija, A. Šimunić, Fuzul, Colić, Frleta, J. Šimunić, Kinda, T. Šimunić. Trener: Vice Fuzul.
SPLIT: Polić, Pires, Boras, Mate Šimac, Križanović, Marko Šimac, Dell’orco, Reljan, Pervan, Talijan, Zeljković. Trener: Tomislav Karaula.