Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Trojica uhićenih, jedan u bijegu

27.10.2010. 22:00
Trojica uhićenih, jedan u bijegu


Na području PU zagrebačke u srijedu su uhićeni 34-godišnjak s područja šibensko-kninske županije i 22-godišnjak i 34-godišnjak sa zagrebačkog područja, dok je četvrti “igrač” u bijegu i za njim je raspisana tjeralica.
Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja oni su privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Vladimiru Mikolčeviću koji im je je na prijedlog tužiteljstva odredio mjeru zadržavanja iza rešetaka u trajanju od 24 sata tako da će sudac istrage Mikolčević, trojicu uhićenih ispitati tijekom sutrašnjeg dana u nazočnosti odvjetnika.
Naime, prema informaciji iz PU zadarske, radi se o zajedničkoj akciji policijskih službenika Odsjeka kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske, policijskim službenicima Ravnateljstva policije MUP-a RH i PU zagrebačke koja je trajala od mjeseca lipnja do 27. ovog mjeseca. U akciji je zapljenjeno oko 258,7 g kokaina, oko 321 gram speeda, mjerne vage s tragovima kokaina, oko 805 g bijele praškaste tvari nepoznatog kemijskog sastava, 16 grama krute tvari također, nepoznatog kemijskog sastava, oko 95 grama bijele krute tvari s tragovima kokaina i šest plastičnih vrećica s tragovima kokaina.
Policija im je još pronašla i oduzela gotovo dvije tisuće eura i nešto manje od 28. tisuća kuna za što se sumnja da je zarađeno od “dilanja”.
Neslužbenim smo kanalima saznali da je jedan od uhićenih Igor Josipović, u Zadru uhićen i 1. siječnja ove godine zbog sumnje da je sredinom prosinca prošle godine prodao oko šest i pol grama kokaina svom vršnjaku. Za njim je tada bila raspisana i potraga, a uhvaćen je na području Jastrebarskog . Nakon saslušanja, istražni sudac ga je pustio smatrajući kako nema opasnosti od bijega.