Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Relaksice na Pozdravu suncu pozdravile zdravlje

21.10.2010. 22:00
Relaksice na Pozdravu suncu pozdravile zdravlje


Relaksice su “Zdravim krugom oko Poluotoka” željele ukazati na važnost pješačenja za očuvanje zdravlja i vitalnosti


Po povratku iz Murskog Središća zadarske su relaksice “Zdravim krugom oko Poluotoka” oblježile Svjetski dan osteoporoze. Oko Poluotoka, točnije od Foše do Morskih orgulja i Pozdrava suncu preko Kalelarge do Narodnog trga te nazad u Fošu, pješačilo je šezdesetak zadarskih rekreativki. Zaustavile su se na Pozdravu suncu, gdje su relaksice odradile nekoliko korektivnih vježbi.
Katja Pijaca, predsjednica zadarske Udruge za sportsku rekreaciju žena “Relaks”, ne krije zadovoljstvo uspješno odrađenim “Zdravim krugom oko Poluotoka”. No istovremeno Pijacu žalosti što se u pješačenju Poluotokom zadarskim rekreativkama nije pridružio nitko iz gradskih i županijskih institucija te brojnih udruga.
– Po povratku iz Murskog Središća, gdje smo s međimurskim rekreativkama pješačenjem uz rijeku Muru obilježile Svjetski dan pješačenja, u Zadru smo ‘Zdravim krugom oko Poluotoka’ obilježile Svjetski dan osteoporoze. Pješačile smo od Foše do Morskih orgulja i Pozdrava suncu gdje smo se zaustavile i odvježbale nekoliko korektivnih vježbi. Nakon toga Kalelargom smo se preko Narodnog trga vratile u Fošu, govori Katja Pijaca, dodajući da su relaksice “Zdravim krugom oko Poluotoka” željele ukazati na važnost pješačenja za očuvanje zdravlja i vitalnosti.
Zdravom krugu, koji su relaksice posvetile borbi protiv osteoporoze, Svjetski dan pješačenja zadarske rekreativke obilježile su u Murskom Središću. Tamo su s međimurskim rekreativkama pješačile deset kilometara uz Muru. Zahvaljujući sportskoj rekreaciji rekreativke su još jednom spojile Međimurje i Dalmaciju.
Nakon obilježavanja Svjetskog dana osteoporoze zadarske relaksice sudjelovat će na boćarskom turniru koji se 24. listopada održava u Pridragi. Listopadske aktivnosti relaksice će zaključiti akcijom dobrovoljnog darivanja krvi, koju Pijaca najavljuje za 27. listopada.