Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Cilj rukometaša Arbanasa je plasman u vrh treće lige

06.10.2010. 22:00
Cilj rukometaša Arbanasa je plasman u vrh treće lige


U pripremnim utakmicama smo pokazali da se možemo nositi i s momčadima u čijim su redovima igrači prvoligaške kvalitetem – kaže Žarko Jakšić


Jednogodišnja stanka sada je iza njih, a Arbanasi se ponovno vraćaju seniorskom rukometu. Kao i u sezoni 2008./09., svoju će sreću potražiti u Trećoj Hrvatskoj ligi – jug, natjecanju u konkurenciji devet dalmatinskih klubova koje će otvoriti subotnjim gostovanjem u Vrgorcu. Iako je mladi zadarski klub koncentriran poglavito na rad s mlađim uzrastima, na sudjelovanje u Trećoj ligi, kažu, odlučili su se želeći izbjeći stagnaciju igrača generacije 1992./93. godišta, odnosno kadeta kojima je nedostajalo “pravih” utakmica.
– Nekoliko naših igrača 1992./93. godišta našla se u situaciji da godinu dana odrađuje samo treninge, dok su kadeti, 1994./95. godište koji čine okosnicu našeg kluba, praktički ostali bez svog natjecanja. Na razini Dalmacije preostalo je samo pet klubova u sličnoj poziciji. Stoga smo se, zbog broja utakmica i snage natjecanja, odlučili na Treću ligu – uputio nas je Žarko Jakšić, trener seniorske momčadi čiji će predvodnik ponovno biti svestrani Tomislav Škulić, a mladi će sastav u Stipi Bjelišu imati dvostruku podršku: predsjednik Arbanasa ponovno se reaktivirao te će se u sezoni 2010./11. naći i u ulozi vratara.
– Uz pomoć dva, tri starija igrača na čelu sa Škulićem, Babićem i Kotlarom, pokušat ćemo ostvariti plasman u vrh Lige. Čini nam se da ona nije previše jaka te da zacrtano uistinu možemo i ostvariti. U pripremnim utakmicama smo pokazali da se možemo nositi i s momčadima u čijim su redovima igrači prvoligaške kvalitete. Dokaz je utakmica s Biogradom. Zatim, iako smo izgubili od Olimpije iz Vodica, u tom smo susretu također dobro parirali klubu iz višeg ranga. U egal dvoboju posustali smo tek u završnici kada smo napravili nekoliko nepotrebnih pogrešaka – kaže Jakšić.
Nakon dobrih nastupa, ali i poraza, Arbanasi su se prošli tjedan ogledali s Kninom ’95, prošle sezone četvrtoplasiranom momčadi Treće lige.
– U prvom poluvremenu nismo odigrali najbolje: dosta sam rotirao tražeći najbolju sedmoricu, no u nastavku smo bili uvjerljivi te zasluženo pobijedili. Dobro je i što se na toj utakmici iskristaliziralo osam, devet igrača koji će biti osnova momčadi i koji će, vjerujem, dostojno predstavljati Županiju – mišljenja je strateg zaslužan za stvaranje brojnih zadarskih rukometnih imena.
Na kraju najave Prvenstva Jakšić je podvukao:
– U svakoj ćemo utakmici ići na pobjedu, a ako i ne ostvarimo plasman u viši rang, za Arbanase nema straha. Mlad smo klub koji samo može napredovati. Ove ćemo godine nastupati na čak pet različitih natjecanja, a naših je 80-ak igrača najbolji temelj za budućnost.


 ARBANASI ZA TREĆU LIGU




Stipe Bjeliš, Tomislav Škulić, Mario Kotlar, Antonijo Babić, Paolo Krstić, Paolo Galešić, Josip Maršan, Ivan Šare, Marij Marinić, Stipe Brkljača, Josip Pedić, Martin Gulan, Josip Lončar, Šime Nekić, Toni Matešić, Božo Kolega, Lovro Batur, Josip Kotlar, Stanko Matešić. Trener: Žarko Jakšić.


 U PRVOJ SEZONI PRETPOSLJEDNJI


U sezoni 2008./09. Arbanasi su u 18 nastupa u Trećoj ligi ostvarili pet pobjeda, jedan remi i 12 poraza uz gola razliku 453:500. S 11 bodova “crveno-crni” sezonu su u konkurenciji deset momčad završili na devetom mjestu. Iza Zadrana je ostala Osejava (2 boda), a prvak je bila Jelsa (30 bodova). Zanimljivo, u prvom kolu Arbanasi su na gostovanju kod Jelse u premijernom seniorskom nastupu osvojili bod (24:24).