Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ikić peta u finalu troskoka

23.08.2010. 22:00
Ikić peta u finalu troskoka


Ines Ikić, sedamnaestogodišnja atletičarka AŠK Zadra, ostvarila je odličan plasman u jučerašnjem finalu troskoka na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru. S preskočenih 12.54 m u drugoj seriji osvojila je peto mjesto.
Na OIM troskokašice imaju samo četiri pokušaja, umjesto uobičajenih šest. Ines je u prvom pokušaju imala odličan skok, 12.70 bilo je na granici njenog najboljeg osobnog rezultata i dovoljno za broncu, no nažalost je prestupila. U drugoj je seriji imala najbolji skok koji joj je u konačnici i osigurao peto mjesto (12.54), dok je u sljedećoj namjerno napravila prestup. U posljednjem pokušaju Ikić je trag u pijesku ostavila na 12.12 m.
– Bila sam blizu medalje. Žao mi je što se ovdje skaču samo četiri skoka, možda bi u još dva pokušaja uspjela napraviti bolji rezultat. Onaj prvi je bio dalek, šteta za prestup – izjavila je pomalo razočarana Ikić.
Trener Predrag Saratlija, također, se osvrnuo na nastup mlade atletičarke: „U zaletu je bilo previše nemira. Ipak se radilo o tremi zbog nastupa u finalu Olimpijskih igara mladih. Veliko je to natjecanje koje puno znači u karijerama ovih mladih sportaša. Plasmanom sam jako zadovoljan, dok je rezultatski možda moglo biti bolje. Imala je prvi skok na razini najboljeg osobnog rezultata, ali je bio prestup. No, odličan je ovo završetak sezone koja je bila jakio dobra”.
Sukladno najavama, favoritkinje su u finalu opravdale svoju ulogu. Šveđanka Khadijatou Sagnia najboljim osobnim skokom od 13.56 osvojila je zlatnu medalju, a srebro je pripalo Francuskinji Sokhna Galle (13.04). Broncu je uzela Ukrajinka Rochelle Aleksandrova skokom od 12.64.