Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Poljska

U selu Suloszowa svih 6 tisuća stanovnika živi u jednoj jedinoj ulici

Autor: Portal NL

25.04.2023. 18:16
U selu Suloszowa svih 6 tisuća stanovnika živi u jednoj jedinoj ulici

Foto: iStock



Život sa susjedima nije uvijek najlakša stvar: od dogovora oko parkirnih mjesta, buke, ponašanja i generalnog slaganja sa prvim stanarima…


Dok se neki možda muče sa samo jednim susjedom, zamislite da sa svima živite u istoj ulici. Na tragu toga, postoji jedno mjesto u Europi u kojem svih šest tisuća stanovnika živi u istoj ulici – i to im baš odgovara!


Selo Sułoszowa još se zbog svog stisnutog rasporeda kuća naziva i ‘malom Toskanom’, a nalazi se u blizini Krakowa te je sačinjeno od jedne devet-kilometarske ulice.




U tom selu blizina susjedima stanarima ne predstavlja nikakav problem.


“Ovo mjesto ne bih mijenjao ni za što drugo. Ima svoj šarm i atmosferu. Kako se ono kaže, ima nešto u tome”, rekao je jedan od stanovnika, kako prenosi Lad Bible.


Svaka kuća ondje ima pripadajući pojas zemlje koji koristi za različite stvari, od uzgoja usjeva do životinja, te svi zajedno žive u harmoniji i miru. Moramo priznati da to iz perspektive gradskog života zvuči podosta nevjerojatno!


Ako ste zainteresirani za posjet ovog zanimljivog sela, preporučujemo vam da posjetite Crvenu stazu orlovih gnijezda koja se sastoji od 25 dvoraca koji većinom datiraju iz 14. stoljeća.


dvorac Pieskowa Scala


Ova je ulica također dio hodočasničke rute Via Regia, jednog od puteva sv. Jakova koji vode do svetišta Santiago de Compostela.