Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Položili veliki životni ispit

Autor: Katina Vrsaljko

09.07.2010. 22:00
Položili veliki životni ispit

Foto: Josip PEDIŠIĆ



To što su Državnu maturu položili svi koji su joj pristupili, pokazatelj je da je uz sve vas i profesorski zbor položio test, rekao je ravnatelj Šimičević maturantima
U svečanoj atmosferi crkve Sv. Donata jučer su podijeljene maturalne svjedodžbe prvoj generaciji učenika četvrtih razreda Gimnazije Vladimira Nazora koji su položili Državnu maturu. Svi učenici šest četvrtih razreda su uspješno položili, a svjedodžbe su im uručili njihovi razrednici.
Na početku ih je pozdravio Rade Šimičević, ravnatelj Gimnazije.
– Neobično mi je drago da smo ovdje kako bismo procijenili rezultate četverogodišnjeg rada i da vam mogu svečano zahvaliti na svemu dobrome i lijepome što ste napravili. Trudili ste se radi svojih poslovnih i obiteljskih ciljeva, a kao takvi ćete biti dio društva i predstavnici svoje države, rekao je Šimičević.
To što su državnu maturu položili svi koji su joj pristupili, nastavio je Šimičević, pokazatelj da je i profesorski zbor položio test.
– Nadam se da ćete svi ostvariti svoj prvi izbor fakultetskih usmjerenja. Ne zaboravite na svom putu da ste ljudi i činite dobro za sebe i za druge. Nemojte posustati pod pritiskom ovog vremena u kojem dominira materijalizam. Budite uvijek kritični, ali i samokritični, poručio je Šimičević svojim učenicima.
Učenikom generacije proglašen je Danijel Jelušić, koji je i prigodno nagrađen.
Dodjelu svjedodžbi upotpunili su nastupi učenika. Nada Miloš, učenica 3. f razreda, na violini je odsvirala Schubertovu skladbu Ave Maria, a Robert Špralja, učenik 4. f razreda, izrecitirao je pjesmu “Sunca zapad” iz svoje već objavljene zbirke pjesama.
Program je vodila trećašica Gimnazije Vladimira Nazora Sara Košević.
Na kraju je “pala” zajednička fotografija za dugo sjećanje na ono najljepše, đačko doba.