Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Vrančić: Bili bismo sretni kad bismo ponovili rezultate ove vlasti

Autor: Teuta Babajko Jamičić

24.05.2009. 22:00
Vrančić: Bili bismo sretni kad bismo ponovili rezultate ove vlasti

Foto: Zvonko KUCELIN



Dr. Zvonimir Vrančić, dosadašnji ravnatelj Opće bolnice Zadar i predsjednik zadarskog Gradskog vijeća, i službeno je stupio na dužnost gradonačelnika Zadra, postavši tako prvi neposredno izabrani zadarski gradonačelnik. Tim povodom, dr. Vrančić, sa svojim zamjenicima Draženom Grgurovićem i Darkom Kasapom, u Maloj gradskoj vijećnici, susreo  se s dosadašnjim gradonačelnikom Živkom Kolegom i dogradonačelnikom Radom Škaricom te članovima Poglavarstva, Jozom Dragićem, Radovanom Dunatovom, Nives Kozulić, Stankom Zrilićem, Grozdanom Perić i Kristijanom Magašom, koji zobg novog ustroja također odlaze iz Gradske  uprave.
Predajući gradonačelničku dužnost dr. Zvonimiru Vrančiću, dosadašanji zadarski gradonačelnik Živko Kolega, izrazio je zadovoljstvo što je na nedavnim lokalnim izborima pobjedila ista politička opcija koja u Gradu Zadru nastavlja u kontinuitetu obnašati vlast.
– Prije četiri godine, pred nama je bio velik i zahtjevan program, koji smo u međuvremenu uspjeli i realizirali, zbog čega smo iznimno zadovoljni. Sada, vi nastavljate s jednako opsežnim i zahtjevnim programom, za koji sam uvjeren kako ćete ga ostvariti na dobrobit Zadra i njegovih žitelja, govori Živko Kolega, koji je na suradnji zahvalio članovima Gradske uprave i koalicijskim partnerima, uz čiju je podršku Grad Zadar realizirao svoje projekte, odnosno programe.
Novi zadarski gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić, izabran u prvom krugu neposrednih izbora, podsjetio je kako vlast u Gradu Zadru, još od 1990. godine obnaša ista polička opcija, odnosno HDZ s kolacijskim parnterima. Dr. Vrančić, inače sedmi zadarski gradonačelnik u samostalnoj Hrvatskoj, zahvalio je prethodniku Kolegi na upriličenoj primopredaji vlasti, koja iako nije zakonski obvezna, primjerna je, kako je istaknuo, Zadru kao gradu urbane tradicije.
– Čestitam dosadašnjoj gradskoj vlasti na svemu što je napravila u Zadru. Riječ je o velikim projektima, koje javnost percipira povijesna i izvanredna ostvarenja za grad Zadar. I mi bismo bili sretni kad bismo takvo što uspjeli ponoviti. No, kako svako vrijeme nosi svoje, prioriteti, koji su pred nama, iako se bitno razlikuju, iznimno su važni za život Zadra. Nastojati ćemo realizirati naš program, nastavljajući urban način razvoja Zadra, kaže dr. Vrančić, najavljujući kako će gradska vlast u novome sastavu i u iduće četiri godine nastaviti zastupati interese Zadrana, kroz koje će se grad i dalje razvijati.