Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

POSJET osnovnIM školAMA

Zadarska policija provodi aktivnosti iz kampanje „Postani policajac/policajka“

Autor: K.E.

13.03.2024. 09:36
Zadarska policija provodi aktivnosti iz kampanje „Postani policajac/policajka“

Foto: PU zadarskaProteklog tjedna aktivnosti su se provodile u Osnovnoj školi „Jurja Barakovića“ Ražanac i u Područnoj školi u Radovinu te u Osnovnoj školi u Svetom Filipu i Jakovu, a danas su se provodile u Osnovnoj školi Nikole Tesle u Gračacu.


Od  početka drugog polugodišta sa kampanjom su upoznati i učenici OŠ Petra Zoranića u Ninu, učenici Područne škole u Vrsima, kao i učenici Osnovne školi Šimuna Kožičića Benje u Zadru te u Osnovnoj školi „Stjepana Radića“ u Bibinju.


Danas, 12. ožujka tijekom provođenja aktivnosti u Osnovnoj školi u Gračacu učenici sedmih i osmih razreda su slušali predavanja iz nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“ na temu prevencija ovisnosti o alkoholu, predavanja iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“ i kampanje WEB HEROJ.
Učenicima je tijekom predavanja predstavljena i kampanja „Postani policajac/policajka“. Upoznati su s uvjetima koje moraju zadovoljiti kako bi se javili na natječaj odnosno postali polaznik Srednje policijske škole.


Prikazani su filmovi i drugi promotivni materijali iz kampanje, a zainteresirani učenici su pozvani da sve objave vezane uz kampanju prate na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik”, kao i na društvenim mrežama.


Predavanja su provodili policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske u suradnji s policijskim službenicima Postaje granične policije Gračac.


S ciljem promidžbe kampanje i informiranja ciljanih skupina aktivnosti se nastavljaju provoditi i u drugim osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Grad Zadar i Zadarska županija