ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

DOVRŠENA IZGRADNJA

Vrtić u Galovcu vrijedan 4 milijuna kuna

Autor: Toni Perinić

04.11.2022. 18:00
Vrtić u Galovcu vrijedan 4 milijuna kuna

Foto: ArhivaNovi dječji vrtić u Galovcu za 56 djece, nakon godina čekanja, uskoro će otvoriti svoja vrata. Naime, dovršen je projekt izgradnje vrijedan četiri milijuna kuna, od kojih je čak 3,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za ruralni razvoj.


Vrtić je pravo veselje za sve stanovnike Galovca, koji iz godine u godinu ima sve više mladih obitelji i vrtić im je neophodan jer su se do sada morali snalaziti po drugim mjestima.


– Dječji vrtić u Galovcu je u potpunosti opremljen. Električna struja je spojena prije petnaestak dana te se čeka tehnički pregled građevine koji se očekuje kroz idućih mjesec dana. Sukladno tomu, osniva se ustanova, te je postupak u tijeku, govori nam pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Marina Bilaver.
Nedavno je završen i javni poziv za obnašanje dužnosti privremenog ravnatelja dječjeg vrtića u Galovcu, a privremeni ravnatelj ustanove nadzorom osnivača obavlja poslove pripreme za početak rada ustanove, prikuplja potrebne dozvole za početak rada, te upisa u sudski registar.


– Otvorenje se očekuje u prvom kvartalu 2023. godine, po ishođenju svih dozvola i suglasnosti, dodaje pročelnica Bilaver.